Gemeente Tilburg en AM geven startsein bouw tweede fase gebiedsontwikkeling Park Centraal in Tilburg

De gemeente Tilburg geeft vandaag samen met gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM het startsein voor de bouw van de tweede fase van de gebiedsontwikkeling Park Centraal aan de westrand van Tilburg. Rond een centraal gelegen park van twee hectare over de hele lengte van het gebied komen 360 woningen. In de tweede fase worden 43 koop- en huurwoningen gerealiseerd, waarvan acht nul-op-de-meterwoningen.

Officiële handeling

De start van de bouw wordt vanmiddag gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Mario Jacobs van de gemeente Tilburg en Jaap van Engelshoven, adjunct-directeur AM Zuidwest, markeren met het leggen van een vloerplaat symbolisch het startsein voor de realisatie van de woningen. Er is eveneens een speciale rol voor de toekomstige bewoners. Zij kunnen gezamenlijk een tijdcapsule vullen met een persoonlijke boodschap en deze wordt in het teken van een behouden bouw ingegraven in de bouwgrond.

Gebiedsontwikkeling Park Centraal

Park Centraal ligt aan de rand van de Reeshof in Tilburg. Het hart van het plangebied wordt gevormd door een park van ruim twee hectare, dat over de hele lengte van het woongebied loopt. Hierdoor liggen alle woningen in de wijk aan of in directe relatie tot het park. Park Centraal biedt een breed palet aan woningtypen, van rijwoning tot royale twee-onder-een kapwoning. De prijzen van de woningen in fase twee zijn vanaf € 216.500 tot en met € 378.500. De meeste woningen zijn in jaren dertig stijl en een enkele in contrasterend modern. Nagenoeg alle woningen in deze fase zijn verkocht. De verkoop van fase drie is reeds gestart. Meer informatie over Park Centraal is beschikbaar op www.woneninparkcentraal.nl.

De bouw is in handen van BAM Wonen. Naar verwachting worden de 43 woningen begin 2019 opgeleverd. Van deze oplevering zijn zes bestemd voor het middenhuursegment. Deze woningen zijn verworven door Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor het Achmea Dutch Residential Fund. De huur voor deze woningen ligt tussen € 850 en € 980 per maand. De verhuur start naar verwachting medio 2018.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media