Gemeente Tilburg en AM geven startsein bouw 115 gasloze woningen Park Centraal in Tilburg

Wethouder Berend de Vries van de gemeente Tilburg geeft donderdag 28 maart samen met toekomstige bewoners en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM het officiële startsein voor de bouw van deelgebied 2 van Park Centraal. In deze fase worden 91 duurzame grondgebonden koop- en 24 duurzame huurwoningen gerealiseerd. Nagenoeg alle woningen zijn inmiddels verkocht. De totale gebiedsontwikkeling bestaat uit 360 woningen met een twee hectare groot park dat van noord naar zuid loopt. Het park heeft voorzieningen voor de opvang van regenwater van de wijk.

Park Centraal

Park Centraal biedt uiteindelijk ruimte aan 360 nieuwbouwwoningen aan de rand van de Reeshof in Tilburg. Onderscheidend is het ruim twee hectare grote park dat van noord naar zuid door het hele plangebied loopt. Park Centraal biedt een breed palet aan woningtypen in uiteenlopende prijscategorieën, van rijwoning tot royale twee-onder-een-kapwoning. De meeste woningen worden gerealiseerd in jaren dertig stijl; enkele andere in een contrasterende, moderne stijl. De woningen zijn ontworpen door Benedict Kraus. De realisatie is in handen van BAM Wonen. Nagenoeg alle woningen in deelgebied 2 zijn inmiddels verkocht. De start verkoop van de eerste woningen in deelgebied 3 zal begin april plaatsvinden.

Naar verwachting worden de eerste woningen in deelgebied 2 begin 2020 opgeleverd. Naast de 91 koopwoningen wordt er in deelgebied 2 24 woningen gerealiseerd voor het middeldure huursegment. Deze woningen zijn verworven door Syntrus Achmea Real Estate & Finance voor het Achmea Dutch Residential Fund. De huur voor deze woningen start vanaf € 875 per maand. De verhuur start naar verwachting begin 2020.

Duurzaam en klimaatbestendig wonen

Alle woningen worden gasloos opgeleverd en voorzien van een duurzaam energiesysteem met een warmtepomp en zonnepanelen. Bewoners kunnen daarmee genieten van duurzaam en comfortabel wonen. Het regenwater wordt niet afgevoerd via het riool, maar wordt afgevoerd naar een park. Met de inrichting van het park, dat fungeert als waterbuffer, is hiermee rekening gehouden in de vorm van onder andere wadi’s. Dat zijn verzamelplaatsen waar regenwater kan infiltreren in de bodem of vertraagd kan worden afgevoerd naar het oppervlaktewater. Dus ook wat betreft regenwaterafvoer is deze wijk gericht op de toekomst.

Officiële handeling

De start van de bouw wordt gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie. Wethouder Berend de Vries van de gemeente Tilburg en Jaap van Engelshoven, adjunct-directeur AM Zuidwest, geven symbolisch het startsein voor de bouw. Er is deze middag een speciale rol voor de toekomstige bewoners: zij kunnen een gezamenlijke tijdcapsule vullen met een persoonlijke boodschap en deze wordt in het teken van een behouden bouw ingegraven in de bouwgrond.

Meer informatie over Park Centraal vindt u op www.woneninparkcentraal.nl.

Gelukkig leven

Met dit project geeft AM invulling gegeven aan het thema `Gelukkig Leven’. Het bijzondere van dit plan is het park dat het hart vormt van de wijk. De parkopzet geeft het gebied een groen karakter en biedt volop ruimte om te wandelen, spelen, recreëren en vooral elkaar te ontmoeten. Daarnaast zorgt al het groen voor een mooie verbinding met de woonwijk Reeshof en het Dongepark. Voorzieningen als een winkelcentrum, sportfaciliteiten, een school en dagopvang liggen in de directe omgeving.

 

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media