Gemeente Rotterdam selecteert ‘Rotterdamse Toren van Babel’ voor locatie Lloydpier in Rotterdam

Onderscheidend woonconcept voor gezinnen op centrumlocatie.

De gemeente Rotterdam heeft het plan ‘Rotterdamse Toren van Babel’ van architect Laurens Boodt, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Bartels Ingenieursbureau geselecteerd voor de ontwikkellocatie aan de Lloydpier in Rotterdam. De jury van de prijsvraag Open Oproep Gezinsappartementen koos unaniem voor dit ontwerp, dat een onderscheidend woonconcept biedt voor gezinnen die in de stad willen blijven wonen. Voor deze bijzondere plek met uitzicht over de Maas en de Schiehaven hebben Laurens Boodt en AM een plan ontwikkeld voor een gebouw met 25 gezinswoningen, een parkeergarage en diverse semi-openbare voorzieningen als een plein op de eerste verdieping en een binnentuin.

laurens_boodt_am_rdamse_toren_van_babel_01lr

Ontwerp

In het ontwerp van de Rotterdamse Toren van Babel is het straatleven om het gebouw naar boven gewikkeld. Hiermee ontstaat een verbinding tussen de woningen en de openbare ruimte, die volop ruimte biedt om contact te maken, te spelen, te tuinieren of te recreëren. Het plan omvat 25 gezinsappartementen met oppervlaktes van 70 tot 160 m2, die naar keuze van de koper kunnen worden ingedeeld. Verder biedt het complex ruimte aan een tweelaagse parkeergarage voor bewoners, een lift, een plein op de eerste verdieping, een binnentuin en de mogelijkheid voor een dakterras. Het gebouw is ontwikkeld voor de locatie aan de Kratonkade hoek Loods Celebes op de Lloydpier in Rotterdam. De Toren van Babel geeft gezinnen de mogelijkheid om in het centrum van Rotterdam te blijven wonen, waar zij kunnen genieten van stedelijk, ruim en tegelijkertijd ontspannen wonen. Het plan Rotterdamse Toren van Babel is geïnspireerd op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel; daarop loopt een straat, die de ruimtes verbindt, buitenom de toren omhoog. De planning voorziet erin dat de realisatie medio 2018 zal starten.

Het winnen van deze prijsvraag voor het nieuwe plan aan de Rotterdamse Lloydpier geeft uitvoering aan de focusstrategie van AM, waarmee zij haar activiteiten intensiveert in het economisch kerngebied in Nederland, waaronder Rotterdam.

AM heeft jarenlange ervaring bij het ontwikkelen van vernieuwende vastgoedprojecten in Rotterdam zoals 100Hoog, Newport Nesselande, Calypso en De Veranda. Tevens is zij betrokken bij de ontwikkeling van De Zalmhaven aan de Gedempte Zalmhaven. Dit betreft een woontoren van 215 meter hoog met twee geschakelde gebouwen van 70 meter hoog met in totaal 440 appartementen en 35 eengezinswoningen. Met deze ontwikkeling streeft zij ernaar een impuls te geven aan de levendigheid in het Scheepvaartkwartier.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media