Gemeente Oud-Beijerland en AM sluiten overeenkomst voor duurzame en gasvrije ontwikkeling Spuifront

De gemeente Oud-Beijerland en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 48 appartementen, 22 grondgebonden woningen en 300 m² commercieel vastgoed voor het project Spuifront in Oud-Beijerland. De eerste woningen zullen naar verwachting vanaf 2020 worden gerealiseerd.

V.l.n.r. op de foto: Michiel van den Hoek, projectontwikkelaar AM Zuidwest, Gilbert Kokenberg, projectdirecteur AM Zuidwest, Piet van Leenen, wethouder gemeente Oud-Beijerland en Marjolein Luyten, projectleider gemeente Oud-Beijerland. 

Van plan naar realisatie

Met de ondertekening wordt een begin gemaakt met de ontwikkeling van het plan, gelegen op een prachtige locatie aan de rivier het Spui, vlak bij het centrum van Oud-Beijerland. De locatie wordt ontwikkeld in samenspraak met inwoners, toekomstige bewoners en de gemeente. De woningen worden ontwikkeld passend bij het historische, dorpse karakter van Oud-Beijerland. Tevens is er de mogelijkheid om langs het water te recreëren en verblijven. Zo wordt er voorzien in een wandelpromenade en een horecagelegenheid aan het water. Het stedenbouwkundig plan is ontworpen door West 8.

Duurzaam en toekomstbestendig

Spuifront wordt duurzaam ontwikkeld. Alle woningen worden uitgevoerd met bodemwarmtepomp, hoogwaardige isolatie en zonnepanelen. Dit zorgt voor een zeer energiezuinige woning, die duurzaam en toekomstbestendig is. Een bodemwarmtepomp betekent een woning zonder gas en biedt de bewoners meerdere voordelen. Gasvrij wonen draagt bij aan een gunstig (binnen)klimaat, het verschaft een financieel voordeel en zorgt voor een grotere veiligheid binnenshuis. Tevens is er aandacht voor levensloopbestendigheid. Hierdoor zijn de toekomstige bewoners voorbereid op alle levensfasen, waardoor zij hier langer kunnen blijven wonen. Een levensloopbestendige woning is geschikt voor zowel mensen die fit en mobiel zijn, als mensen die dat niet zijn.

Gelukkig leven

Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s “Gelukkig leven”. Spuifront geeft bewoners een bijzondere woonbeleving met haar luxe appartementen en herenhuizen. Gelegen aan het Spui en vlak bij het centrum van Oud-Beijerland, biedt deze woonlocatie zowel het gemak van de nabijheid van het centrum en tegelijkertijd volop rust en privacy.

Meer informatie over dit project is te vinden op de website www.spuifront.nl

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media