Gemeente Maastricht en AM geven startsein bouw duurzame woningen in Zouwdalveste

AM ontwikkelt op duurzame wijze het gebied Zouwdalveste en heeft hiertoe een energieakkoord met de gemeente Maastricht getekend. In aanwezigheid van wethouder Gert-Jan Krabbendam van de gemeente Maastricht en de toekomstige bewoners, vierde gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM de start bouw van de nieuwe fase van de woonwijk Zouwdalveste in Maastricht. In totaal worden 84 woningen in deze wijk ontwikkeld. In de woonwijk worden minimaal veertien Nul op de Meter woningen en 43 ‘’All Electric’’ woningen gerealiseerd.

Officiële handeling

Het startsein van de bouw werd gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwplaats. Wethouder Gertjan Krabbendam geeft samen met Jaap van Engelshoven, adjunct directeur AM Zuidwest, symbolisch het startsein voor de bouw.

Energieakkoord gemeente Maastricht en AM

In het kader van het energieakkoord ontwikkelt en realiseert AM veertien Nul op de Meter woningen in de huidige fase. In de volgende fase worden alle woningen ‘’All Electric’’ en gasloos opgeleverd, waarbij kopers optioneel de woning energieneutraal kunnen laten opleveren. De openbare verlichting in het gebied wordt geheel met LED verlichting uitgerust.

Zouwdalveste

Nieuwbouwproject Zouwdalveste combineert wonen in een groene natuurlijke omgeving met cultuurstad Maastricht. Een unieke locatie aan de rand van Malberg. De toekomstige bewoners van deze nieuwbouwwijk profiteren van de voorzieningen van het vernieuwde winkel- en gemeenschapscentrum Manjefiek Malberg, basisscholen en sportvoorzieningen. In deze fase worden er 42 woningen gebouwd. Het aanbod in deze fase bestaat uit 23 twee-onder-één-kap-woningen, tien rijwoningen, acht hoekwoningen en één vrijstaande woning met koopsommen vanaf € 199.500 VON. In de volgende fase maken ook bungalows deel uit van het programma.

De woningen zijn ontworpen door architecten van Bureau Boosten Rats. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.woneninzouwdalveste.nl/

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media