Gemeente Maastricht en AM geven startsein bouw 43 woningen in duurzame woonwijk ZouwdalVeste in Maastricht

In aanwezigheid van wethouder Gert-Jan Krabbendam van de gemeente Maastricht en toekomstige bewoners, viert gebiedsontwikkelaar AM op 3 juli aanstaande de start bouw van de derde en vierde fase van de duurzame woonwijk ZouwdalVeste in Maastricht. In deze twee fases ontwikkelt AM 43 gasloze (all electric) woningen. ZouwdalVeste bestaat straks uit 84 woningen. Naar verwachting worden de laatste woningen in de zomer van 2020 opgeleverd.

 

Officiële handeling

Het startsein van de bouw van fase 3 en 4 wordt gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwplaats. Wethouder Gert-Jan Krabbendam geeft samen met Jaap van Engelshoven, adjunct- directeur AM Zuidwest, symbolisch het startsein voor de bouw.

ZouwdalVeste

Nieuwbouwproject ZouwdalVeste combineert wonen in een groene natuurlijke omgeving met cultuurstad Maastricht. Een unieke locatie aan de rand van Malberg. De toekomstige bewoners van deze duurzame nieuwbouwwijk profiteren van de voorzieningen van het vernieuwde winkel- en gemeenschapscentrum Manjefiek Malberg, basisscholen en sportvoorzieningen.

Derde en vierde fase

In totaal worden er in deze twee fases drieënveertig woningen gerealiseerd. Het woningprogramma van deze fase bestaat uit achttien twee-onder-één-kap-woningen, tien rijwoningen, acht hoekwoningen, één vrijstaande woning en zes   semi-bungalows. De prijzen zijn vanaf € 230.000,- v.o.n. Nagenoeg alle woningen zijn verkocht.

Gedurfde Duurzaamheid

Met dit project geeft AM invulling aan één van haar kernthema’s, ‘Gedurfde duurzaamheid’. Alle woningen in de derde en vierde fase worden all electric, en dus gasloos opgeleverd. Daarnaast zijn er veertien nul-op-de-meter-woningen gerealiseerd in de woonwijk ZouwdalVeste. De woningen zijn ontworpen door architecten van Bureau Boosten Rats. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.woneninzouwdalveste.nl/

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media