Gemeente Haarlemmermeer, SEIN en AM tekenen voor de gebiedsontwikkeling van Landgoed Wickevoort

De gemeente Haarlemmermeer, Stichting Epilepsie Nederland (SEIN) en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM tekenen op 13 juli aanstaande gezamenlijk voor de gebiedsontwikkeling van landgoed Wickevoort in Cruquius, gelegen tussen de plaatsen Heemstede, Hoofddorp en Haarlem. SEIN ondertekent als grondeigenaar de overeenkomsten met de gemeente Haarlemmermeer en AM met afspraken over financiën, doelstellingen, verantwoordelijkheden, de voortgang van de gebiedsontwikkeling, de duurzaamheidsambities en de sociale woningbouw. AM tekent daarnaast de ontwikkelingsovereenkomst met SEIN, waarin afspraken staan over de verdere gebiedsontwikkeling en grondafname van het gebied voor circa 750 woningen.


Voortzetting samenwerkingsovereenkomst uit 2014

De ontwikkelingsovereenkomst tussen SEIN en AM is een voortzetting op de samenwerkingsovereenkomst uit 2014, waarin woningcorporatie Eigen Haard toentertijd ook ondertekende. Omdat corporaties volgens de nieuwe Woningwet geen woningen in de vrije sector meer mogen ontwikkelen, draagt AM geheel de zorg voor de grondexploitatie en ontwikkeling van het gehele gebied met de ontwikkeling van circa 420 koopwoningen voor particulieren. Eigen Haard neemt kavels af van AM voor de ontwikkeling en realisatie van 230 huurwoningen in de sociale sector. Belegger Bouwinvest neemt 100 woningen in de vrije sector huur af. BAM Wonen is verantwoordelijk voor de realisatie.

Landgoed Wickevoort

Landgoed Wickevoort is een gebied van 57 hectare en biedt straks plaats aan zowel de zorg-, woon- en onderwijsvoorzieningen van SEIN als aan een compleet nieuw woongebied, inclusief voorzieningen voor Hoeve Wickevoort met stadslandbouw en groene recreatie. De combinatie van de nieuwbouwwijk en de bestaande voorzieningen zullen elkaar versterken. Door ook de zorglocatie van SEIN te laten integreren in de toekomstige woonwijk, ontstaat er een bijzondere dynamiek. De stadsboerderij is al volop in bedrijf en verzorgt biologische landbouw en een boerderijwinkel voor beperkte dagelijkse boodschappen en het onderhoud van de groenvoorzieningen in het gehele gebied.

Duurzaam wonen

Alle woningen zijn energieneutraal met een energieprestatie coëfficiënt (EPC) van 0,0, die wordt gerealiseerd door de voorziening van een duurzaam energiesysteem met een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Met dit systeem wordt de woning op duurzame wijze verwarmd, gekoeld en voorzien van duurzame elektriciteit. De honderd vrije sector huurwoningen zijn gemiddeld 125 m2 en worden gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig afgewerkt. Naast deze vrije sector huurwoningen worden ongeveer 230 sociale huurwoningen en circa 420 koopwoningen gerealiseerd.

Meer informatie over de gebiedsontwikkeling van Landgoed Wickevoort is hier te vinden.

Met het ondertekenen van de overeenkomsten wordt ook de bestemmingsplanprocedure gestart, die nodig is voor de ontwikkeling en realisatie van het plan.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over SEIN

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) biedt gespecialiseerde diagnostiek en behandeling, woonzorg, dagbesteding en onderwijs aan mensen met epilepsie. Mensen die zorg ontvangen van SEIN hebben vaak moeilijk behandelbare vormen van epilepsie. Naast epilepsie biedt SEIN ook diagnostiek en behandeling aan mensen met slaapproblemen. Om dit mogelijk te maken beschikt SEIN over twee klinieken, 12 poliklinieken, woonvoorzieningen, speciaal onderwijs en slaapcentra. Samen met universiteiten, ziekenhuizen en wetenschappelijke instellingen verricht SEIN onderzoek naar epilepsie, aanvallen en slaapstoornissen.

 Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media