Gemeente Bloemendaal en AM geven startsein bouw woningen Vijverpark Overveen

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft 10 juni aanstaande het startsein voor de bouw van de eerste 23 woningen in Vijverpark Overveen. In het bijzijn van de toekomstige bewoners en andere betrokkenen verricht wethouder Nico Heijink van de gemeente Bloemendaal samen met Ronald Huikeshoven van AM de officiële handeling. Alle woningen in deze eerste fase zijn verkocht en worden volgens planning voor de zomer volgend jaar opgeleverd.

MHT_cam 14lr
Vijverpark

De plannen voor het terrein van het voormalige Marinehospitaal zijn de afgelopen jaren in intensieve samenwerking met de klankbordgroep van direct omwonenden en de gemeente uitgewerkt. Daarbij hebben potentiële kopers uitgebreid hun ideeën en wensen kenbaar kunnen maken. Dit heeft er toe geleid dat deze bijzondere locatie de  komende jaren door AM getransformeerd wordt naar een woonlocatie met een gevarieerd woningaanbod van ongeveer negentig woningen. Deze worden in fases ontwikkeld en gebouwd. De woningen kenmerken zich door de Overveense architectuurstijl met veel aandacht voor fraai gedetailleerde gevels met afwisselende raampartijen en hoogwaardige materialen. Het ontwerp van de woningen komt van Mulleners en Mulleners architecten en is in samenwerking met het kwaliteitsteam ende klankbordgroep  tot stand gekomen. De reeds aanwezige monumentale bomen en slingerende waterpartijen geven de woonbuurt een parkachtig karakter. Het plan ligt op een steenworp afstand van het centrum van Overveen, waar diverse voorzieningen als scholen, kinderopvangcentra en sportvoorzieningen al aanwezig zijn.

Het plan omvat vier herenhuizen, zestien twee-onder-een-kapwoningen en drie vrijstaande woningen. De prijzen voor deze woningen waren vanaf € 615.000 tot en met € 1.050.000 v.o.n. De bouw van de woningen is in handen van BAM Woningbouw. Op www.marinehospitaalterrein.nl is meer informatie te vinden over het project.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Persbericht ‘AM geeft startsein bouw Marinehospitaalterrein Overveen’

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media