Gemeente Bloemendaal en AM geven startsein bouw Résidence Vijverpark in Overveen

Ontwikkeling luxe appartementengebouw in co-creatie met betrokkenen.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft 11 mei aanstaande het startsein voor de realisatie van Résidence Vijverpark in Overveen. Het appartementengebouw met 26 luxueuze nieuwbouwappartementen bestaat uit vijf verschillende gebouwdelen met elk een eigen architectuurstijl. Het ontwerp is conform het I AM YOU- model van AM in nauwe samenspraak met stakeholders, omwonenden en de gemeente Bloemendaal tot stand gekomen onder supervisie van een kwaliteitsteam onder voorzitterschap van Sjoerd Soeters. In het bijzijn van de toekomstige bewoners en andere betrokkenen verricht wethouder Richard Kruijswijk van de gemeente Bloemendaal samen met Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest, de officiële handeling.

De plannen voor het terrein van het voormalige Marinehospitaal zijn de afgelopen jaren in intensieve samenwerking met de klankbordgroep van direct omwonenden en de gemeente uitgewerkt. Daarbij hebben potentiële kopers uitgebreid hun ideeën en wensen kenbaar kunnen maken. Dit heeft er toe geleid dat deze bijzondere locatie de komende jaren door AM getransformeerd wordt naar een woonlocatie met een gevarieerd woningaanbod van ongeveer negentig woningen. Deze worden in fases ontwikkeld en gebouwd. De woningen kenmerken zich door de Overveense architectuurstijl met veel aandacht voor fraai gedetailleerde gevels met afwisselende raampartijen en hoogwaardige materialen. Het ontwerp van de woningen komt van Mulleners en Mulleners architecten en is in samenwerking met het kwaliteitsteam en de klankbordgroep tot stand gekomen. De al aanwezige monumentale bomen en slingerende waterpartijen geven de woonbuurt een parkachtig karakter. Het plan ligt op een steenworp afstand van het centrum van Overveen, waar diverse voorzieningen als scholen, kinderopvangcentra en sportvoorzieningen al aanwezig zijn.

Moderne technologie

Het appartementengebouw dat in aanbouw gaat, omvat 26 luxueuze appartementen in diverse groottes, waarvan twee penthouses. De woningen zijn bijzonder comfortabel en voorzien van moderne technieken, waarmee verschillende apparaten, zonneschermen en lichtschakelaars gekoppeld kunnen worden aan een iPad of smartphone. Alle balkons, buitenruimtes en tuinen zijn gericht op de fraaie groenvoorziening van het Vijverpark. Het gebouw beschikt over een privégarage onder het gebouw, die alleen toegankelijk voor bewoners is. Kopers hadden de mogelijkheid om in samenspraak met de binnenhuisarchitect van J. Phine de indeling van de woning te bepalen. Op dit moment zijn er nog twee appartementen beschikbaar, waarvan er één onder optie is genomen.

De prijzen van de woningen zijn vanaf €315.000 tot en met €2.050.000 voor het penthouse. Binnen Vijverpark zijn nu vier herenhuizen, zestien twee-onder-een-kapwoningen en drie vrijstaande woningen gerealiseerd. Op www.residencevijverpark.nl is meer informatie te vinden over Résidence Vijverpark en op www.marinehospitaalterrein.nl is meer informatie te vinden over het project. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media