Gemeente Amsterdam selecteert AM na tender Amstelkwartier

Ontwikkeling van circa 7.100 m² BVO koopwoningen in blok 4F.

De gemeente Amsterdam heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM na een tenderprocedure geselecteerd voor de ontwikkeling van blok 4F in het Amstelkwartier. Op deze locatie heeft AM op basis van haar conceptuele kracht een plan ontwikkeld voor 7.000 m² luxe  koopwoningen.

Blok 4F is gelegen aan het park Somerlust, de groene huiskamer van het Amstelkwartier met rechtstreekse toegang tot de Amstel. Hiermee heeft de locatie een grote aantrekkingskracht op mensen die willen genieten van stedelijk en tegelijkertijd ontspannen wonen in de nabijheid van de Amsterdamse binnenstad. De woningen zullen vanuit het ontwikkelde concept een statige uitstraling hebben met monumentale entrees en tevens over parkeervoorzieningen beschikken. Met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,15 zullen de woningen voldoen aan hoge eisen ten aanzien van duurzaamheid. De planning voorziet erin dat de realisatie eind 2017 zal starten.

AM is in het Amstelkwartier reeds betrokken bij verschillende projecten. Zo ontwikkelde zij in dit stadsdeel eerder Villa Mokum, een complex met 627 koop- en huurwoningen voor starters en studenten. In het voorjaar van 2017 wordt in hetzelfde stadsdeel gestart met de bouw van het project De Lofts (www.delofts020.nl). Dit project in het Amstelkwartier bestaat uit ruim 200 compleet afgewerkte huurwoningen met bijbehorende voorzieningen en services voor Millennials (jonge stedelingen).

Het winnen van de tender voor dit nieuwe deelplan in het Amstelkwartier geeft uitvoering aan de focusstrategie van AM, waarmee zij haar activiteiten intensiveert in het economisch kerngebied in Nederland, waaronder Amsterdam.

Over Amstelkwartier

Amstelkwartier is onderdeel van het woon-/werkgebied Overamstel. De unieke locatie van de nieuwe stadswijk aan de Amstel, de relatieve nabijheid van het centrum, de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aanwezigheid van cultuurhistorische elementen, zoals de watertoren, maakt het een aantrekkelijk gebied voor woningbouw.

Minstens zo belangrijk is het Park Somerlust. Samen met diverse horecagelegenheden en een haven is dit een aantrekkelijke plek  aan de Amstel. Uiteindelijk komen in de eerste fase van Amstelkwartier 1.500 woningen, een hotel, een brede basisschool en een kinderdagverblijf.  Meer info op www.amsterdam.nl/gebiedsontwikkeling/Amstelkwartier.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media