Gemeente Amsterdam selecteert AM als winnaar tender Amstelkwartier

De gemeente Amsterdam heeft gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM na een tenderprocedure geselecteerd voor de ontwikkeling van blok 6a in het Amstelkwartier. Op deze locatie heeft AM op basis van haar conceptuele kracht een plan ontwikkeld voor ruim 7000 m2 gbo luxe en grote koopwoningen met bijbehorende voorzieningen.

Stedelijk en ontspannen wonen

Blok 6a is gelegen aan het buurtpark, de groene huiskamer van het Amstelkwartier met rechtstreekse toegang tot de Amstel. Hiermee heeft de locatie een grote aantrekkingskracht op stedelijke bewoners die willen genieten van stedelijk en tegelijkertijd ontspannen wonen in de nabijheid van de Amsterdamse binnenstad. De woningen zullen vanuit het ontwikkelde concept een statige uitstraling hebben met monumentale entrees, inclusief parkeervoorzieningen. Naar verwachting start de realisatie begin 2020.

AM ontwikkelt meerdere projecten in het gebied Amstelkwartier

Het winnen van de tender voor dit nieuwe deelplan in het Amstelkwartier geeft uitvoering aan de focusstrategie van AM, waarmee zij haar activiteiten intensiveert in het economisch kerngebied in Nederland, waaronder AmsterdamAM is in het Amsterdamse Amstelkwartier volop betrokken bij verschillende projecten. Zo ontwikkelde AM in dit stadsdeel het prijswinnend project, Villa Mokum, een complex met 627 koop- en huurwoningen voor starters. Op dit moment is De Lofts in aanbouw met 212 compleet woonklare huurwoningen met bijbehorende voorzieningen en services voor Urban Millennials (jonge stedelingen). En als derde het project Somerparc, ook in aanbouw, met 34 woningen bestaande uit 8 herenhuizen van 240 m2 go en 26 appartementen variërend van 100m2 tot 135m2 en twee penthouses van gemiddeld 250m2. Amstelkwartier ligt in het verlengde van het nieuw te ontwikkelen Bajes Kwartier, de spraakmakende duurzame groene nieuwe stadswijk van Amsterdam die AM met AT Capital en Cairn ontwikkelt.

Duurzaamheid

Met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van -0,47 overtreft AM de reeds hoge eisen ten aanzien van duurzaamheid. Hiermee legt AM bewust de lat hoog, passend binnen het AM-thema ‘Gedurfde duurzaamheid’. AM vindt het belangrijk vanuit haar rol als duurzaam gebiedsontwikkelaar een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst.

Over Amstelkwartier

Amstelkwartier is onderdeel van het woon-/werkgebied Overamstel. De unieke locatie van de nieuwe stadswijk aan de Amstel, de relatieve nabijheid van het centrum, de uitstekende bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de aanwezigheid van cultuurhistorische elementen, zoals de watertoren, maakt het een aantrekkelijk gebied om te wonen en te verblijven.

Minstens zo belangrijk is het Park Somerlust. Samen met diverse horecagelegenheden en een haven is dit een aantrekkelijk verblijfsgebied aan de Amstel. Uiteindelijk komen in de eerste fase van Amstelkwartier 1.500 woningen, een hotel, een brede basisschool en een kinderdagverblijf.

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Bijschrift bij foto: Ontwikkeling Amstelkwartier met blok 6a, oranje gemarkeerd.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media