Gemeente Amsterdam en AM tekenen overeenkomst voor ontwikkeling Emerald Amsterdam

Stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van 176 woningen in nieuwbouwproject Emerald in Amsterdam. Het betreft een gebiedsontwikkeling met koop- en huurwoningen in de E-buurt in Amsterdam Zuidoost.

Emerald - ondertekening Stadsdeel en Project Ontwikkelaar

“We zijn blij met de vasthoudendheid van AM om – ondanks het economisch zware weer – de vernieuwing van de E-buurt af te ronden, aldus Emile Jaensch, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling. In Zuidoost blijven we bouwen. Emerald wordt een gevarieerde en kleurrijke woonwijk, waarin het stadsdeel bovendien vijf kavels voor vrijstaande bebouwing aanbiedt. Het is een mooie plek op een steenworp afstand van de Amsterdam ArenA met diverse uitvalswegen naar de Amsterdamse binnenstad, de ring A10 en de A9. Ik ben ervan overtuigd dat Emerald een wijk wordt waarin mensen met plezier zullen wonen. Een verrijking voor Zuidoost.”

Emerald wordt een nieuwe woonwijk gelegen tussen de Daalwijkdreef en Egoli in de E-buurt in Amsterdam Zuidoost. Het plan biedt een gevarieerd aanbod van rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen in verschillende woonstijlen en kleuren naar een ontwerp van Steenhuis Bukman Architecten. Er worden honderd huurwoningen (vrije sector), zeventig grondgebonden koopwoningen en zes koopappartementen verdeeld over kleine gebouwen gerealiseerd. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 115.000 v.o.n. voor de appartementen tot en met € 270.000 v.o.n. (prijzen op basis van vijftig jaar afgekochte erfpacht) voor een twee-onder-een-kapwoning. Zie ook www.woneninemerald.nl. Op www.droomzone.nl is meer informatie beschikbaar over de vijf kavels voor vrijstaande bebouwing. De realisatie door BAM Woningbouw Amsterdam start naar verwachting begin 2015.

Wonen naar wens
De aanzet voor de ontwikkeling van het plan is in samenwerking met Rochdale tot stand gekomen. De verdere ontwikkeling van Emerald geschiedt onder regie van AM. Zij benut bij de ontwikkeling van Emerald haar co-creatiemodel I AM YOU, waarbij zij ontwikkelt op basis van conceptuele kracht, innovatie en intensieve samenwerking met belanghebbenden. Zo zijn belangstellenden al in een vroeg stadium betrokken bij het ontwerpproces. “Door de inzet van crowdsourcing worden de woningontwerpen en woonsferen zoveel mogelijk afgestemd op de wensen van de toekomstige bewoners. Wij zijn er van overtuigd dat de ruime keuzemogelijkheden en het ‘samenstellen van een woning naar wens’ een belangrijke kwaliteitsimpuls geeft aan de woningen en de wijk”, aldus Ronald Huikeshoven, directeur AM Noordwest.

Naar verwachting kan eind september worden gestart met de presale van de woningen. Potentiële kopers kunnen dan via een woonplanner op de website kiezen uit diverse woonsferen en indelingen en hiermee hun ideale woning samenstellen. Met de door hen gekozen woning kunnen zij bij de makelaar een voorinschrijvingsovereenkomst ondertekenen.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

 Download PDF

 

 

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media