Gemeente Alphen aan den Rijn en AM sluiten overeenkomst voor 100 gasloze woningen in Torenpad West Boskoop

De gemeente Alphen aan den Rijn en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM sluiten vandaag een overeenkomst voor de gebiedsontwikkeling van 100 gasloze woningen in het gebied Torenpad West in Boskoop, een voormalige boomkwekerijlocatie. Het nieuwe woongebied met de naam Florisant Wonen kenmerkt zich door veel water en groen, langzaam verkeer verbindingen en een hoogwaardige en duurzame inrichting van de openbare ruimte. Naar verwachting starten de bouwactiviteiten medio 2018.

“De gemeente ziet de komende jaren een stevige woningbouwopgave op haar afkomen. De woningdruk in de Randstad is groot. Daarom is het mooi dat we straks weer 100 extra woningen in Boskoop op de markt kunnen zetten. Woningen zonder gasaansluiting, dat past mooi in de duurzaamheidsambities van de gemeente,” aldus wethouder Gerard van As.

Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest: “Wij verheugen ons op de verdere samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn. Onze drive is om samen met betrokkenen een nieuwe woonwijk voor Boskoop te maken die past bij de wensen van de toekomstige bewoners en bij de identiteit van het gebied. Deze overeenkomst brengt dit een stap dichterbij.”

Bijschrift foto: v.l.n.r. wethouder Gerard van As en Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, ondertekenen de overeenkomst.

Nieuw woongebied Florissant Wonen

AM herontwikkelt de zeven hectare grote locatie met voormalige boomkwekerijgronden naar een woongebied met de naam Florissant Wonen. In het gebied wordt het wonen in een typisch Boskoopse sfeer geïntegreerd in het bestaande landschap van landstroken en watergangen. Het plan vormt de verbinding tussen het station en het centrum van Boskoop. Er is veel aandacht voor langzaam verkeer verbindingen en een hoogwaardige en duurzame inrichting van de openbare ruimte. Bijna alle woningen zullen aan het water grenzen. Veel woningen beschikken over een zogenoemde overtuin. Dit is een tuin aan de andere zijde van een watergang. Ook dit is een typisch Boskoops fenomeen. De te realiseren woningen zijn divers in aanbod (twee-onder-een-kap, vrijstaand en rijwoningen) en allemaal grondgebonden. De ambitie is de woningen uit te voeren als nul-op-de-meter woningen.

Co-creatie

In de fase tot aan verkoop kunnen belangstellenden meedenken over de definitieve inrichting van het gebied en de architectuur van de woningen. Meer informatie is te vinden op www.florissantwonenboskoop.nl

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media