Gebiedsontwikkeling Noorderpolder in Zierikzee wordt versneld

De verkoop van Scandinavische Velden in de gebiedsontwikkeling Noorderpolder in Zierikzee gaat volgens gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM Zeeland en AVV Beheer boven verwachting. Vanwege de grote belangstelling voor de 100 woningen en appartementen in Scandinavische Velden wordt de uitvoering ervan versneld. De Noorderpolder bestaat naast Scandinavische Velden uit Zeeuwse Velden, waarvan de laatste woning recentelijk is verkocht. Hiermee is Zeeuwse Velden met in totaal 203 woningen gerealiseerd. Deze ontwikkelingen zijn een sterke impuls voor de Zeeuwse woningmarkt.

Gebiedsontwikkeling Noorderpolder

Aan de noordzijde van Zierikzee verrijst Noorderpolder. Deze nieuwe gebiedsontwikkeling in Zierikzee bestaat uit twee deelgebieden, namelijk De Velden en De Lanen, waar in totaal 575 woningen en appartmenten zullen herrijzen. AM en AVV ontwikkelen het deelgebied De Velden in vier hoofdfases. Het plan kenmerkt zich door veel openbaar groen en water, een ruime landelijke opzet en ligt op een steenworp afstand van het centrum van Zierikzee.

Zeeuwse Velden (fase 1) is gerealiseerd

In de afgelopen maand is de laatste twee-onder-een-kapwoning van de Zeeuwse Velden opgeleverd. Hiermee is de totale eerste fase van Noorderpolder, bestaande uit 203 woningen, volledig gerealiseerd en bewoond.

Scandinavische Velden (fase 2) in aanbouw

Dit jaar is de verkoop van de tweede fase, bestaande uit ruim 100 woningen en appartementen, boven verwachting verlopen. Dit heeft geresulteerd tot een versnelde realisatie van enkele deelfases. Het woningaanbod bestaat uit bungalows, twee-onder-een-kapwoningen, twee verschillende typen rijwoningen en vrijstaande woningen. Recent zijn de eerste vijf vrijstaande woningen (type Branter) in verkoop gebracht. De komende periode is de ontwikkeling van enkele appartementencomplexen en nog zeven grondgebonden woningen als laatste aan de beurt.

Het ontwerp van de woningen is afkomstig van Wonka Architectuur. In het ontwerp van de woningen zijn kenmerken van de Scandinavische architectuur, zoals de rode steensoort en houten gevelbekleding zichtbaar. De woningen zijn ruim, licht en beschikken allen over een royale tuin.

Volgende fase (fase 3)

De voorbereiding van de verkoop van de derde fase van Noorderpolder is gestart. De verwachting is dat deze nog in 2017 in verkoop gaan. Dit aanbod bestaat in eerste instantie uit negen levensloopbestendige semi-bungalows en negen betaalbare rijwoningen. Ook start naar verwachting binnenkort de verkoop van 18 woningen in de volgende fase van Noorderpolder. Het gaat in eerste instantie om negen levensloopbestendige semi-bungalows en negen rijwoningen.

De prijzen van de woningen zijn vanaf €216.900 tot en met €385.000 v.o.n. Voor meer informatie zie www.natuurlijknoorderpolder.nl.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media