Gebiedsontwikkelaar AM en a.s.r. real estate nemen Woon Award Vastgoedmarkt in ontvangst voor project Laurierkwartier

Gebiedsontwikkelaar AM en a.s.r. real estate en hebben de Woon Award van Vastgoedmarkt in ontvangst genomen. Deze prijs wordt uitgereikt aan de partij die in woord en daad bijdraagt aan de oplossen van het tekort aan betaalbare woningen in Nederland. De prijs is toegekend aan het woningproject Laurierkwartier in Utrecht, dat a.s.r. real estate vorig jaar namens het ASR Dutch Core Residential Fund heeft aangekocht van gebiedsontwikkelaar AM.

Foto: Eva Koppelaar (ontwikkelingsmanager AM) en Kenny Zartarian (asset manager wonen a.s.r. real estate)

Laurierkwartier

Laurierkwartier bestaat uit 97 woningen, waarvan 50 appartementen en 19 eengezinswoningen verhuurd worden conform Actieplan Middenhuur.  Sinds 2014 werkt de gemeente Utrecht aan het realiseren van meer middenhuur. Laurierkwartier valt onder dit actieplan en is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de gemeente Utrecht, gebiedsontwikkelaar AM en a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Core Residential Fund.

Kenny Zartarian, asset manager woningen bij a.s.r. real estate, ‘We wisten dat we nog in de race waren, maar als je hem uiteindelijk dan ook wint is het extra mooi. Voor ons is het een bevestiging dat we op de goede weg zitten. De komende jaren zullen we ook op andere plekken op deze manier betaalbare middenhuur gaan realiseren via de impact investing strategie.’

Eva Koppelaar, ontwikkelingsmanager bij AM: “Als AM zetten we ons in om duurzame en inspirerende leefomgevingen te realiseren. Dit doen we aan de hand van onze maatschappelijke thema’s. Voor Laurierkwartier stond de inclusieve stad centraal, waar we onder andere invulling aan geven door het ontwikkelen van betaalbare, kwalitatieve woningen, een gemeenschappelijke binnentuin en ruimte voor spontane ontmoetingen.”

Middenhuursegment

Bij de middenhuurwoningen in Laurierkwartier is het huurniveau gemaximeerd op basis van de grootte van de woningen tot maximaal 1.004 euro (prijspeil 2021). De vijftig appartementen zijn gemiddeld 70 m2 groot, de negentien eengezinswoningen gemiddeld 98 m2. De huren worden de eerste twintig jaar verhoogd met maximaal de inflatie plus 1 procent. Bovendien krijgen doorstromers voorrang bij de toewijzing van de middenhuurwoningen.

Die elementen werden uiteindelijk ook gewaardeerd door de jury van de Woon Award werd gevormd door juryvoorzitter Peter Boelhouwer (TU Delft), Floor Milikowski (schrijver/journalist), Hamit Karakus (Platform 31), Chris Kuijpers (Ministerie van Binnenlandse Zaken) en Robert Paling (redacteur Vastgoedmarkt).

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media