Feestelijke viering bouw winkelcentrum ‘De Voorwaarts’ Apeldoorn

De bouw van de eerste fase van het winkelcentrum ‘De Voorwaarts’ in Apeldoorn is eind september gestart. Op donderdag 22 november vond de feestelijke viering van deze mijlpaal plaats en werd de officiële handeling verricht. Wethouder Johan Kruithof bestuurde een kraan en plaatste samen met Paul Trip, directeur van ontwikkelaar AM Real Estate Development, het eerste vloerdeel van de begane grond. Fase 1 van het winkelcentrum bestaat uit circa 22.000 m2 met voornamelijk grootschalige winkels en horeca, verdeeld over twee lagen. Hercuton realiseert het nieuwe winkelcentrum in duurzaam prefab beton.

 

 ‘De Voorwaarts’, ontworpen door FaulknerBrowns, wordt aan het bestaande Omnisportcentrum Apeldoorn (25.000 m2 sportvoorzieningen) gerealiseerd. Het in aanbouw zijnde winkelcentrum is inmiddels voor meer dan 75% verhuurd en verkocht aan een belegger. Rondom het complex liggen ca. 2.000 (gratis) parkeerplaatsen. Huurders van het winkelcentrum zijn onder meer Media Markt, Telstar Sports, Buitenhuis Fietsen, een fitness en restaurant VOOR. Onlangs nog tekende de speelgoedketen ToyChamp een huurcontract voor ongeveer 1.560 m2 winkelruimte.

Naar verwachting wordt de eerste fase eind 2013 opgeleverd. Begin 2014 zal het complex de deuren openen voor het publiek.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media