Feestelijke start bouw Gare du Nord, gebiedsontwikkeling Centrumzone Amsterdam Noord

Vandaag verricht Erna Berends, bestuursvoorzitter van stadsdeel Amsterdam Noord, de feestelijke handeling voor de start van de bouw van het project Gare du Nord. Dit project maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling van AM en Blauwhoed rondom het beginpunt van de Noordzuidlijn. Met deze ontwikkeling krijgt niet alleen de centrumfunctie van Amsterdam-Noord een kwaliteitsrijke impuls maar ook de beleving en kwaliteit van de stad Amsterdam als geheel.

Stationsgebied: hart van Centrumgebied Amsterdam Noord

Bij het beginpunt van de Noordzuidlijn hebben AM en Blauwhoed een nieuwe gemengde en hoogstedelijke wijk ontwikkeld, bestaande uit twee deelgebieden. Het deelgebied Gare du Nord is ontwikkeld in samenwerking met Klunder Architecten uit Rotterdam. Hier zijn 184 huurappartementen voorzien voor Altera Vastgoed, alsmede 177 studenteneenheden voor Woonstichting De Key. Ook komen hier twee viersterrenhotels (met in totaal 304 kamers) voor Hotel Noord Holding en een garage met 140 parkeerplaatsen. De bebouwing bestaat uit een onderbouw van negen etages. Daarnaast komen twee torens; een van dertien etages en een van 23 etages. Door een grote variatie in de geveluitwerking, kozijnopeningen, buitenruimten en dakranden krijgen de verschillende panden een heel eigen uitstraling.

Uitstekend verbonden met de stad

Het Stationsgebied maakt deel uit van Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Hier wordt een verscheidenheid aan woon-, werk- en verblijfmilieus gerealiseerd. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal. Door de ligging direct naast Station Noord zijn de toekomstige bewoners en bezoekers verzekerd van een uitstekende verbinding met de stad.

Bij de ontwikkeling van Gare du Nord werken AM en Blauwhoed nauw samen met de gemeente Amsterdam, Altera Vastgoed, Woonstichting De Key, Hotel Noord Holding en Heddes Bouw & Ontwikkeling. Noorderkwartier en Elzenhagen-Zuid, tevens onderdeel van het CAN gebied en ontwikkeld binnen de samenwerking van AM en Blauwhoed, zijn inmiddels in aanbouw en in ontwikkeling.

Inclusieve stad

De ontwikkeling van Gare du Nord past naadloos in streven van AM en Blauwhoed om een inclusieve stad te realiseren. Een stad waarin ruimte is voor uiteenlopende doelgroepen, met verschillende financiële mogelijkheden. Het ontwikkelen van betaalbare en bereikbare woonruimte is een belangrijk onderdeel in deze strategie. De vraag naar huurwoningen in de stad Amsterdam is groot en dit woonprogramma voorziet daar nadrukkelijk in, met een breed scala aan woningtypen en –groottes. Ook met de studentenwoningen wordt ingespeeld op een belangrijke stedelijke woningvraag: het binden van jonge mensen aan de stad, als springplank voor hun carrière op de stedelijke arbeids- en woningmarkt.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living  & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl

Over Blauwhoed

Blauwhoed is een marktmakende ontwikkelaar. Wij richten ons op de (her)ontwikkeling, verkoop en realisatie van woningen en commercieel vastgoed. In diverse plaatsen in en rondom de Randstad werken we aan projecten, transformaties, eigen concepten en initiatieven. We ontwikkelen onze projecten in co-creatie, we betrekken onze klanten en partners vroegtijdig in het proces. Zo creëren we samen verrassende leefomgevingen waar het heerlijk wonen, werken en recreëren is. Zie ook www.blauwhoed.nl.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media