Feestelijke opening project Boschplein in Sneek

Op woensdag 8 februari a.s. opent de Burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân, de heer H. Apotheker, het nieuwe winkel-, woon- en verblijfsgebied Boschplein in Sneek. Het project bestaat uit 4.100 m2 winkelruimte, 49 appartementen en een ondergrondse parkeergarage van twee lagen met 470 parkeerplaatsen. Het Boschplein is ontwikkeld door AM.

De parkeergarage is in opdracht van de gemeente Súdwest-Fryslân gerealiseerd. De winkelruimten zijn verkocht aan Poiesz Vastgoed B.V. en inmiddels verhuurd aan Poiesz supermarkt, Aldi, Meindersma Drogisterij en parfumerie, Binnema Bloemen, Rabobank en kapsalon HAARZAAK m/v. Er is nog een beperkt aantal winkelruimten te huur. Op 9 februari 2012 zullen de meeste winkels hun deuren openen met diverse aanbiedingen en vele leuke openingsactiviteiten. De woningen zijn verkocht aan woningcorporatie Elkien uit Heerenveen. Nagenoeg alle woningen zijn verhuurd. 

Het Boschplein is onderdeel van het project ‘Poort van Sneek’ en ligt op een prominente locatie aan de hoofdinvalsweg naar het centrum van Sneek. In combinatie met het reeds in aanbouw zijnde deelplan IJlsterkade ontstaat een levendig gebied dat aansluit bij de binnenstad van Sneek en dat uitzicht heeft op de karakteristieke Waterpoort. Het project ‘plangebied IJlsterkade’ wordt eveneens gerealiseerd door AM.

Het project is een ontwerp van architectenbureau Kat Architecten uit Sneek en is gerealiseerd door de bouwcombinatie bestaande uit BAM Woningbouw, BAM Utiliteitsbouw, BAM Civiel en BAM Wegen.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media