Extern deskundigen over ambities AM

Drie externe deskundigen toetsten de inzendingen op de aan de projecten verbonden kernthema’s en uiteraard de factor maatschappelijkheid. De jury werd gevormd door Wouter Jan Verheul, onder meer universitair docent aan de TU Delft, Geurt van Randeraat, eigenaar van Urban site development en Gido ten Dolle, Directeur Ruimte en Economie van de gemeente Delft.


Fotobijschrift vlnr: Gido ten Dolle, Wouter Jan Verheul en Geurt van Randeraat

De presentaties overziend waren de drie externe deskundigen unaniem in hun oordeel: “Het zijn topverhalen.” En ze waren ook redelijk unaniem in hun stemadvies. Zij vonden DeBuurt en Wickevoort de meeste elementen bevatten die terug te vinden zijn in de vijf kernwaarden van AM. “Wil je echt iets nieuws doen, dan moet je DeBuurt voor ogen houden”, zei Gido ten Dolle.

De keuze van de winnaar was uiteindelijk voorbehouden aan de zaal. Met hun telefoons konden de AM-medewerkers hun stem uitbrengen. Dat ging in twee rondes. De twee projecten met de meeste stemmen in de eerste ronde gingen door naar de tweede. De zaal bleek het advies van de jury te kunnen volgen. Het werd een tweestrijd tussen DeBuurt en Wickevoort. Op het scherm waar het verloop van de stemming in de zaal was te volgen bleef de beker eerst hangen bij Wickevoort. Uiteindelijk ging het team van DeBuurt met de titel Meest Maatschappelijk Project van AM strijken. Hun beloning: een etentje in een van de pop-up restaurants die AM in haar projecten als placemakers heeft zitten.

“Het is goed dat we over actuele thema’s nadenken. Dat niet alleen een mooi plan wordt bedacht op de tekentafel, maar dat er voortdurend wordt getest op kwaliteit, toepasbaarheid, haalbaarheid. En dat je die input kunt meenemen ook voor de projecten en de uitwerking in de toekomst”, aldus Wouter Jan Verheul.

Gido ten Dolle: “Als je nu aan het ontwerpen en bouwen bent, zul je met die thema’s duurzaamheid, verbondenheid en inclusiviteit aan de slag moeten. En ik vind het erg goed dat AM dat doet.”

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media