ENKA Ede genomineerd voor Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018

Het ENKA terrein in Ede, een herbestemmingsproject van AM en BOEi, is één van de genomineerden voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit (GPRK) 2018. Het publiek kan tot 9 november een stem uitbrengen op één van de vijftien genomineerde projecten via het forum Maak Gelderland Mooier.

De GPRK wordt elke twee jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten. De genomineerde projecten zijn opgevallen door hun speciale bijdrage aan de Gelderse omgeving en passen binnen het thema ’landschap nieuwe stijl – toen, nu en straks’. Op het terrein van de ENKA (Nederlandse Kunstzijdefabriek), een voormalige kunstzijdefabriek in Ede, is een wijk gebouwd met een gevarieerd aanbod van woningen, voorzieningen en ruimte voor werkplekken. Het oude fabrieksterrein ligt langs de spoorlijn tussen Utrecht en Arnhem, op loopafstand van station Ede-Wageningen en aan de rand van de Veluwe. De ENKA was lange tijd het grootste fabriekscomplex in Nederland. Op het enorme terrein staan nog altijd diverse monumenten die zijn of worden herbestemd.

Iedereen die een stem uitbrengt maakt kans ook zelf in de prijzen te vallen: de meest originele motivaties worden door de provincie beloond met een ANWB-wandelgids Gelderland. Meer informatie over de GPRK is te vinden via het forum Maak Gelderland Mooier (www.gelderland.nl/gprk).

 

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media