Emerald finalist in de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017

Met tien andere kandidaten is de woongebied Emerald in Amsterdam Zuidoost genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017. Afgelopen week maakte de gemeente Amsterdam de tien finalisten bekend. Het nieuwe woongebied in de vroegere Bijlmermeer is populair. “Emerald betekent groen en dat staat voor een duurzame, levendige en veelkleurig stadsdeel, uniek in Amsterdam!”, aldus een enthousiaste Emerald-bewoonster Alienke Meijer. Het publiek kan stemmen tot 26 oktober. Op 31 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

 

“Het succes van Emerald is grotendeels te danken aan het business model I AM YOU waarbij het vroegtijdig afstemmen van de plannen, ontwerpers en woonsferen met potentiële kopers en partners centraal staat. Emerald is het eerste project waar we de woonconfigurator hebben toegepast. Dit heeft zich terugbetaald in een van de leukste woongebieden van Amsterdam Zuidoost met veel tevreden bewoners. De nominatie is voor ons een erkenning van onze gedurfde werkwijze en daar zijn we erg blij mee”, aldus Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest.

Amsterdam Zuidoost steeds geliefder als woongebied

Amsterdam Zuidoost is steeds geliefder als woongebied. De woningen die hier worden gerealiseerd hebben een scherpe prijs-kwaliteitverhouding, wat onder meer aantrekkelijk is voor gezinnen die ruim willen wonen – dichtbij het stadshart Amsterdam. Emerald is een nieuwe woongebied in de vroegere Bijlmermeer: gelegen tussen de Daalwijkdreef en Egoli (E-buurt) in Amsterdam Zuidoost.

Keuzevrijheid door woonconfigurator

Kopers hadden een grote keuzevrijheid bij het uiterlijk en de indeling van de woning en konden deze laten voorzien van een woonstijl naar keuze. Dit is mogelijk gemaakt door de online woonconfigurator. Om afwisselende woonsferen te creëren is er een grote variatie in kleur- en materiaalgebruik bij de huizen, die naar een ontwerp van Steenhuis Bukman Architecten zijn gerealiseerd. Met de gekozen woning kon vervolgens bij de makelaar een voorinschrijvingsovereenkomst worden ondertekend. Emerald heeft meteen een vliegende start gemaakt. De huurwoningen waren al voor de oplevering verhuurd.

Huurwoningen in middensegment

Emerald heeft honderd huurwoningen in het middensegment, zeventig grondgebonden koopwoningen en zes koopappartementen. De huurwoningen zijn door Syntrus Achmea Real Estate & Finance afgenomen voor een van haar fondsen, waarin vooral pensioenfondsen participeren.

De appartementen hebben een woonoppervlak van 50 m². Voor de grondgebonden woningen variëren de woonoppervlaktes van 118 tot en met 155 m². De bouw was in handen van BAM Wonen. Emerald is in december 2016 opgeleverd.

Over de Amsterdamse nieuwbouwprijs

Wat is het beste of mooiste nieuwbouwproject van Amsterdam? Het antwoord op die vraag komt dichterbij nu de finale om de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017 is losgebarsten. Op deze pagina staan de tien projecten die via een stemming via Facebook de eindstrijd hebben gehaald. Zij zijn allemaal opgeleverd tussen augustus 2015 en augustus 2016. Bekijk de foto’s en de filmpjes, lees de teksten en breng je stem uit op jouw favoriete project. Uitreiking Amsterdamse Nieuwbouwprijs op dinsdag 31 oktober

Op dinsdagmiddag 31 oktober wordt de winnaar van de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017 bekendgemaakt. De prijs wordt uitgereikt door wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen) aan de bewoners, de opdrachtgever, de architect en de bouwer van het winnende project. De Amsterdamse Nieuwbouwprijs wordt georganiseerd door Amsterdam Woont, AT5, de gemeente Amsterdam, de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties, Bouwend Nederland en Het Parool.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media