Eerste woningontwerpen onthuld door zelfbouwers Create@Müllerpier

Unieke woonlocatie direct aan de Maas.

Toekomstige bewoners van de unieke locatie op de kop van de Müllerpier in Rotterdam werken samen met hun eigen architect aan hun droomhuis aan de Maas. Create@Müllerpier is een gezamenlijk project van AM en Blauwhoed. In totaal komen hier straks 28 woningen. Tijdens een workshop voor de eerste verkoopfase werd een groepsmaquette onthuld, die werd gevormd door alle, in totaal achttien maquettes van de verschillende woningen. Een bijzonder moment voor alle betrokkenen: een eerste sneak preview van de nieuwe woonbuurt!

maquette groot

Met Create@ Müllerpier geven Blauwhoed en AM Rotterdamse zelfbouwers een bijzondere  kans om zelf een eigen huis te ontwerpen en te realiseren op de kop van de Müllerpier met de Euromast als gemeenschappelijke buur en de Maas in hun achtertuin. De kavels gingen onder veel belangstelling in verkoop en inmiddels werkt een groep zelfbouwers hard aan het ontwerp voor hun droomhuis. Ieder doet dat met een zelfgekozen architect. Er zijn een paar spelregels, maar er is vooral véél vrijheid.

maquette dichtbij

Eerste sneak preview van nieuwe woonblok enthousiast ontvangen

Met zoveel vrijheid is het extra spannend hoe de kop van de Müllerpier er straks uit gaat zien. Supervisor KCAP Architects&Planners, kavelcoach Leo van den Boogaard (van het gelijknamig bouwmanagementbureau) de gemeente Rotterdam en de ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM vormen samen met de toekomstige bewoners en hun architecten een hecht team bij deze ontwikkeling. Tijdens een workshop met alle betrokkenen ontstond een bijzonder moment toen alle toekomstige bewoners hun eigen schaalmodel van hun woningontwerp samenvoegden tot een gezamenlijke maquette. Hiermee werd een eerste sneak preview gegeven en ervaren van het nieuwe ‘woonblok’.

woonlocatie mullierpier

“Het was een speciaal moment voor alle betrokkenen”, vertelt ontwikkelingsmanager Jeroen Stins van Blauwhoed: “Toen iedereen één voor één zijn eigen huis op de maquette zette zag je Create@Müllerpier tot leven komen. De zelfbouwers reageerden allemaal enthousiast en gedurende de avond ontstonden bij de maquette mooie gesprekken onder de nieuwe buren.”

“Het enthousiasme is erg groot en dat is ook logisch, want dit is een geweldige kans om je eigen droomhuis op zo’n unieke plek te kunnen realiseren. Het is een mooie toevoeging aan de Müllerpier, waar al veel gezinnen met plezier wonen. Het past tevens perfect in het doel dat de gemeente ook voor ogen heeft: meer gezinnen en daarmee meer levendigheid in de (binnen)stad. We kunnen niet wachten tot deze mooie ontwerpen gerealiseerd gaan worden”, aldus Michelle Corbeau projectontwikkelaar bij AM.

Zelfbouwers begeleid door kavelcoach

Tijdens de workshop toetsten supervisor KCAP en de gemeente Rotterdam de ontwerpen aan het door KCAP opgestelde masterplan en vertelde kavelcoach Leo van den Boogaard de zelfbouwers meer over het kavelpaspoort en het toets-traject. De kavelcoach begeleidt zo kopers en hun architect tijdens de planvorming en werkt met hen toe naar een ontwerp. Zo wordt de samenhang in Create@ Müllerpier geborgd, terwijl toch ieder ontwerp volstrekt uniek is. Het is nu al duidelijk dat de kop van de Müllerpier straks een unieke plek om te wonen wordt!

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media