Eerste woning Carolus opgeleverd

Wethouder Weyers plant boom met buurtkinderen

De eerste woningen en het openbaar gebied in nieuwbouwwijk Carolus zijn opgeleverd. Bouwfonds Ontwikkeling en AM vierden deze mijlpaal gisteren met een buurtbarbecue voor de nieuwe bewoners. Wethouder Weyers plantte voor de gelegenheid een boom met hulp van de kinderen uit de nieuwe buurt.

De opgeleverde woning is onderdeel van de eerste fase van Carolus, welke bestaat uit 38 woningen in het hogere segment. Carlo van Dommelen van Bouwfonds Ontwikkeling: ‘In Carolus kun je écht onderscheidend wonen in ’s Hertogenbosch. Dat blijkt wel uit de grote belangstelling voor het project. Bijna alle woningen uit de eerste fase zijn verkocht en binnenkort start de ontwikkeling van de volgende fase.’ De bouw van fase twee start na de zomervakantie. Het betreft acht Herenhuizen, identiek aan de woningen in fase één.

Over Carolus
Op het voormalig ziekenhuisterrein verrijst de nieuwe woonbuurt Carolus. Er worden karakteristieke woningen en appartementen gerealiseerd in een stijlvolle architectuur. Carolus ligt op fietsafstand van de binnenstad van Den Bosch en grenst aan natuurgebied de Heinis. In het stedenbouwkundig plan is de balans gezocht tussen bebouwing en begroeiing. Kijk voor meer informatie op www.carolusdenbosch.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media