Dienst Zuidas, AM en COD tekenen overeenkomst woningontwikkeling Kop Zuidas

Download PDF

Tijdens de vastgoedbeurs PROVADA op 5 juni tekenen AM, COD en Dienst Zuidas een Letter of Intent voor een gefaseerde ontwikkeling van circa 250 woningen in deelgebied Kop Zuidas. De eerste fase vormt samen met de woningen op de zelfbouwkavels een gesloten woningblok aan de groene Zuidelijke Wandelweg. De start bouw van de eerste woningen kan in 2013 plaatsvinden.

Eind 2012 wordt na afronding van de finale haalbaarheidstoets de Letter of Intent omgezet in een erfpachtovereenkomst. De overeenkomst is een uitwerking van een ontwikkelrecht dat in het verleden in dit gebied is verkregen.

Klaas de Boer, directeur Dienst Zuidas: “Ik ben erg blij dat ook AM en COD nu een vervolgstap zetten in de woningbouwontwikkeling in dit deel van Zuidas. Samen met de zelfbouwers, maar ook met het hotel en ROC wordt Kop Zuidas zo een stedelijke wijk op loopafstand van de Amstel.”

Ronald Huikeshoven, directeur AM regio Noordwest: “Voor AM is dit een uitgelezen mogelijkheid ook op deze plek in de stad te bouwen aan een volgend deel van de Zuidas. Door in een vroege fase van de ontwikkeling de dialoog met kopers/ huurders aan te gaan, zullen we vraag en aanbod bij elkaar brengen. Dit alles gericht op realisatie van de Kop Zuidas.”

Gert-Wim Bos, COD: “Na de keuze van Zuidas om het hotelkavel in Kop Zuidas door COD ten behoeve van Motel One te laten ontwikkelen zijn we verheugd nu weer samen met AM een concrete stap te kunnen zetten met de woningen in de verdere ontwikkeling van het gebied.”

In Kop Zuidas zijn al Stadsdeelkantoor Zuid en appartementen Luminuz, de synagoge voor de Liberaal Joodse Gemeente en Community College Flow Amsterdam gerealiseerd. Op de Zuidas zijn inmiddels ruim 600 woningen gebouwd. De komende jaren komen daar zo’n 1000 woningen bij.

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media