De Studio Amsterdam genomineerd voor Neprom Prijs

Het project De Studio in Amsterdam, de herontwikkeling van het voormalige GAK-kantoor tot studenten- en starterswoningen, is genomineerd voor de Neprom Prijs voor Locatieontwikkeling 2013. Vijf projecten dingen mee naar deze prijs, waarvan de winnaar op 23 mei bekend wordt gemaakt tijdens de Dag van de Projectontwikkeling in Den Bosch. De Studio is een project van de gemeente Amsterdam stadsdeel West, woningcorporatie Stadgenoot en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM.

AM en Stadgenoot hebben de eerste 320 koop- en huurappartementen in het voormalige GAK-kantoor aan de westelijke ringweg begin dit jaar opgeleverd. Ze zijn allemaal verkocht en verhuurd. Op de begane grond wordt nog eens 2.000 m² commerciële ruimten opgeleverd. De eerste fase van de transformatie van het 36.000 m² tellende, monumentale gebouw aan het Bos en Lommerplantsoen is daarmee afgerond. In de volgende fase, die nog dit jaar van start moet gaan, staat de ontwikkeling van de zuidvleugel centraal. Hier zijn nog eens ruim 300 woningen gepland.

Terugdringen kantorenleegstand
AM en Stadgenoot leveren zo een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van de gemeente Amsterdam om de leegstand in de stad terug te dringen en schaarse ruimte beter te benutten. Het voormalige GAK-kantoor is een ontwerp van architect Ben Merkelbach en dateert uit 1960. Met Stadsdeel West en Bureau Monumenten & Archeologie is tijdens de ontwikkeling voortdurend afstemming geweest om het oorspronkelijke karakter van het gebouw te behouden. Onderdeel van het plan is tevens de reconstructie van het park aan de stadszijde van het gebouw, oorspronkelijk ontworpen door Mien Ruys.

De tweejaarlijkse Neprom Prijs werd in 2011 toegekend aan Newport Nesselande in Rotterdam.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media