De Reder: nieuw woonplan in Scheveningse havengebied

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM presenteert zaterdag 31 maart het plan De Reder, dat zij heeft ontwikkeld voor de tweede binnenhaven op Scheveningen. Op de locatie aan de Dr. Lelykade, de Van Bergenstraat en de Koppelstokstraat komen 52 appartementen, negen stadswoningen, commerciële ruimten voor onder meer een supermarkt en een parkeergarage.

Het gebied rond de tweede binnenhaven in Scheveningen heeft de afgelopen jaren een transformatie ondergaan. Opslagloodsen, koelcellen en verouderde kantoren hebben plaats gemaakt voor woningen, winkels en restaurants. Het karakteristieke maritieme gebied heeft hierdoor een totaal andere dynamiek gekregen. Met de ontwikkeling van De Reder krijgt de transformatie van het havengebied een belangrijke nieuwe impuls. Met het gevarieerde woningaanbod van 47 drie-, vier en vijfkamerappartementen, vijf penthouses en negen zogenaamde Rederwoningen krijgt een brede doelgroep de mogelijkheid op deze unieke locatie in Scheveningen te wonen.

Zicht op haven en Noordzee
Door de gunstige ligging van het plan hebben vrijwel alle appartementen zicht op de tweede binnenhaven en hebben de hoger gelegen appartementen tevens zicht op de Noordzee. De appartementen variëren in grootte van circa 100 m² tot circa 195 m² en beschikken over ruime buiten- en/of dakterrassen. In het midden van het gebouw ligt een bijzonder binnengebied en op de begane grond zijn naast een supermarkt en overige commerciële ruimten tevens algemene ruimten ten behoeve van de woningen gesitueerd. Parkeren voor bewoners en bezoekers kan in de afgesloten parkeergarage onder het gebouw. Het ontwerp van De Reder is van AWG Architecten.

Planpresentatie
De Reder wordt zaterdag 31 gepresenteerd aan het publiek. Belangstellenden zijn welkom van 10.30 uur tot 15.00 uur in de Harbour Club aan de Dr. Lelykade 5 in Scheveningen.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media