CBRE Global Investors sluit bouwovereenkomst met BAM voor WTC Utrecht

BAM Bouw en Techniek B.V. (‘BAM’) en het CBRE Dutch Office Fund hebben de bouwovereenkomst voor de bouw van het WTC Utrecht getekend. Hiermee is de realisatie van het hoogwaardige WTC Utrecht weer een stap dichterbij gekomen. Het nieuw te bouwen kantoor van ruim 32.000 m² gaat zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken bieden en zal fungeren als netwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek. WTC Utrecht, prominent gelegen naast Utrecht Centraal, opent in het eerste kwartaal van 2018 haar deuren.

BAM is zowel verantwoordelijk voor het ontwerp als de realisatie (Design & Build) en heeft het ontwerptraject inmiddels afgerond. De omgevingsvergunning is aangevraagd en de sloop van het huidige pand Leeuwensteyn is reeds gestart. De start van de bouw staat in juni 2016 gepland. BAM werd bij het ontwerp bijgestaan door AM Real Estate Development, MVSA Architects, ABT Ingenieurs in bouwtechniek, Huygen installatie adviseurs en BAM Advies & Engineering

Frédérique Weber, Fund Manager CBRE Dutch Office Fund: “Wij zijn zeer verheugd met het sluiten van deze bouwovereenkomst met BAM. Met deze overeenkomst is de realisatie van het WTC Utrecht weer een stap dichterbij gekomen en verwelkomen wij een sterke partner voor het ontwerp en de realisatie van dit mooie en hoogwaardige project.”

Jaap Hazeleger, Directeur BAM Bouw en Techniek: “Het is onze missie de klant maximaal te ontzorgen. De nauwe samenwerking met CBRE Global Investors heeft het mogelijk gemaakt de expertise van BAM-bedrijven zoals bij dit project AM Real Estate Development en BAM Advies & Engineering, integraal te benutten. Hierdoor zijn wij in staat om in een vroeg stadium onze toegevoegde waarde, zoals project- en ontwikkelingsmanagement te integreren met modulair ontwikkelen en bouwen. Zo ondersteunen wij onze klant met specialisten in iedere fase.”

De totale oppervlakte van het nieuwe gebouw wordt circa 32.000 m² en met de eerste huurders zijn reeds huurcontracten afgesloten. Daarnaast worden met diverse geïnteresseerde gebruikers concrete gesprekken gevoerd over de huisvestingsmogelijkheden in het complex. JLL en CBRE ondersteunen CBRE Global Investors bij de verhuur.

Het WTC kantorenconcept is ontwikkeld als ultieme thuisbasis voor veeleisende organisaties en heeft zich reeds bewezen op toonaangevende locaties wereldwijd. Het parkeren voor het WTC wordt opgelost in de nieuw te bouwen ondergrondse Jaarbeurspleingarage.

WTC Utrecht (www.wtcutrecht.nl) is een ontwikkeling van DOF Development BV, een aan het CBRE Dutch Office Fund gelieerde partij. CBRE Dutch Office Fund is een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media