Bouwinvest en AM tekenen Turn Key Overeenkomst 75 woningen Kop Zuidas Amsterdam

Dinsdag 3 juni a.s., tijdens de vastgoedbeurs ProVada, tekenen Bouwinvest en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM de Turn Key Overeenkomst voor het project Kop Zuidas in Amsterdam.
13196 140310 BA visualisatie zuidoost LR

Programma
Het project Kop Zuidas ligt in het oostelijke gedeelte van Zuidas. Het complex bestaat uit 75 vrije sector huurappartementen en een parkeergarage met 51 plaatsen. De appartementen vallen op door de grote raampartijen, een ruime verdiepingshoogte (3,00 meter) en een royaal balkon. Er is een eigen berging in de woning en een (gezamenlijke) fietsenstalling in de ondergrondse parkeergarage. Deze is per lift bereikbaar. Enkele appartementen worden via een galerij ontsloten.

De woningen zijn ontworpen door architectenbureau Studioninedots. Volgens planning start de bouw september van dit jaar en worden de appartementen eind 2015 opgeleverd. De bouw is in handen van BAM Woningbouw Alkmaar.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest: “Wij voeren een actief investeringsbeleid in Amsterdam.  Wij investeren in verschillende complexen met vrije sector appartementen in de stad, bijvoorbeeld in het Eenhoorngebied, Overhoeks en de Houthaven. Het project Kop Zuidas is een mooie aanvulling op onze bestaande portefeuille omdat het gelegen is aan de zuidzijde van de stad waar veel vraag naar vrije sector huurwoningen En de ligging is ideaal; binnen de ring A10, met Schiphol en het centrum van de stad in de directe nabijheid.”

Vorig jaar nog wonnen Bouwinvest en AM een tender voor de ontwikkeling van 197 vrije sector huurappartementen op Zuidas (‘Summertime’).

Ronald Huikeshoven, regiodirecteur AM Noordwest: “Onze aanpak voor het project Kop Zuidas is gebaseerd op het Nieuwe Business Model van AM, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie met zowel particulieren als beleggers.”

Klaas de Boer, Directeur Dienst Zuidas: ”We zijn blij dat AM en Bouwinvest weer een nieuw project starten in Zuidas. Hiermee wordt de kracht van Zuidas wederom onderstreept. Zuidas ontwikkelt zich verder als één van de grootste woningbouwlocaties van Amsterdam.”

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, beleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Over Dienst Zuidas
Zuidas is de internationale toplocatie van Amsterdam. Het ligt op een zeer strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. Hier is volop ruimte voor wonen, werken, leren en ontspannen. Zuidas is daarnaast nog steeds in ontwikkeling: rond 2040 zou Zuidas ‘klaar’ moeten zijn

Over Bouwinvest

Bouwinvest REIM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers. Bouwinvest beheert vijf Nederlandse sectorfondsen. Het Residential Fund, Retail Fund en Office Fund staan open voor institutionele beleggers. Internationaal investeert Bouwinvest voor bpfBouw op basis van mandaat in Europe, Noord-Amerika en Azië/Pacific. Het totaal belegd vermogen is € 6,1 miljard. Lees meer over Bouwinvest op www.bouwinvest.nl.
Kijk voor meer informatie op www.bouwinvest.nl
Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media