Bouwinvest en AM tekenen koopovereenkomst huurwoningen Laauwik Nijmegen

Vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest, namens het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund, en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben een koopovereenkomst gesloten voor 22 boogwoningen in nieuwbouwwijk Laauwik in Lent (Nijmegen).  De woningen zijn bestemd voor de verhuur in de vrije sector. Het plan Laauwik maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Waalsprong. Fase twee van het plan Laauwik bestaat in totaal uit 43 woningen. Hiervan zijn 21 woningen, waarvan twaalf twee-onder-eenkapwoningen en negen rijwoningen, in een eerder stadium verkocht en inmiddels in aanbouw. De woningen voor Bouwinvest completeren de tweede fase.

Laauwik ligt ten noorden van Lent en biedt een aantrekkelijke woon- en leefomgeving met eigentijdse voorzieningen, levendigheid en zowel de stad als het groene buitengebied op korte afstand. Fase twee van Laauwik is gesitueerd in het midden van Laauwik. De boogwoningen liggen aan de noord- en westzijde van het plan en kijken vrijwel allemaal uit op een groenvoorziening. De verticale accenten in de gevels van de woning, de drie hogere gekeimde woningen en de boogvormige aanleg van de straat geven het geheel een eigentijds karakter. Het ontwerp van de boogwoningen komt van Hans Been Architecten uit Amerongen.

De start bouw van de 22 woningen is gepland voor begin 2012. De huurders zullen naar verwachting medio het vierde kwartaal van 2012 hun woning kunnen betrekken.
De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Inmiddels is gestart met de verkoop van de woningen uit fase drie van Laauwik. Het gevarieerde aanbod bestaat uit rijwoningen, twee-onder-eenkapwoningen en een vrijstaande woning. Meer informatie over het plan is beschikbaar via de verkopende makelaars Hans Janssen Makelaars of Strijbosch Thunnissen Nieuwbouw. Zie ook http://laauwik.am.nl.

Profiel Bouwinvest
Met een totaal belegd vermogen van circa EUR 5,4 miljard en 130 medewerkers is Bouwinvest een van de grootste zelfstandige vastgoedvermogensbeheerders in Nederland voor institutionele investeerders. Bouwinvest biedt drie vastgoedfondsen aan, te weten een woningfonds, een kantorenfonds en een winkelfonds.

Profiel AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media