Bouw winkelcentrum ‘De Voorwaarts’ Apeldoorn van start

De bouw van het winkelcentrum ‘De Voorwaarts’ in Apeldoorn is officieel gestart. Het gaat om de eerste fase bestaande uit circa 22.000 m2 met voornamelijk grootschalige winkels en horeca, verdeeld over twee lagen. De ontwikkeling is in handen van commercieel vastgoedontwikkelaar AM Real Estate Development. Hercuton zal het nieuwe winkelcentrum realiseren. FaulkerBrowns heeft het architectonisch ontwerp gemaakt. Creating Retail Parks is betrokken bij de verhuur. De oplevering van de eerste fase is voorzien eind 2013.

Het project wordt aan het bestaande Omnisportcentrum Apeldoorn (25.000 m2 sportvoorzieningen) gerealiseerd en ligt aan de Voorwaarts. Er is niet alleen sprake van een fysieke verbinding tussen het Omnisport en de nieuwe winkels, ook architectonisch worden de complexen met elkaar verbonden. Een groot en licht atrium in het nieuw te bouwen winkelcentrum (van duurzame prefab beton) ontsluit alle winkels uit de eerste fase. Het parkeerterrein biedt aan ruim 2.000 personenauto’s gratis parkeerruimte. Huurders van het nieuwe winkelcentrum zijn onder meer Media Markt, Telstar Sports, Buitenhuis Fietsen en restaurant VOOR.

De volgende fase die nu in ontwikkeling is, biedt ruimte voor uitbreiding van het aanbod van perifere en grootschalige detailhandel met nog circa 16.000 m2. Voor het totale project ‘De Voorwaarts’ is uiteindelijk een omvang van circa 38.000 m2 geraamd, welke voornamelijk grootschalige winkels op het gebied van sport en vrije tijd betreft. Daarnaast is er plaats voor horeca, leisure, fitness, maatschappelijke voorzieningen en kantoren. Deze invulling zal samen met het aanbod van de binnenstad de regionale aantrekkingskracht van Apeldoorn aanzienlijk versterken.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media