Bouw van tweede fase in Vlissingse groene wijk Claverveld begint dit voorjaar

De verkoop van woningen in het tweede deel van de Vlissingse wijk Claverveld is deze maand begonnen. Gemeente en projectontwikkelaars AM Zeeland en Zeeland Wonen gaan ervan uit dat de palen voor de eerste woningen in mei de grond in gaan.

Overzicht van het tweede deel van de nieuwe wijk Claverveld. De blanco huizen staan op vrije kavels. © artist’s impression gemeente Vlissingen

 

Een feestelijke aftrap zat er eind januari niet in. Vertegenwoordigers van twee makelaarskantoren gingen – rekening houdend met coronaregels – langs bij maar liefst driehonderd belangstellenden, die zich eerder aanmeldden voor een huis in de wijk. ,,Een heel andere manier van mensen ontmoeten, maar heel leuk. We hebben intussen al afspraken met zo’n tachtig gegadigden gemaakt”, meldt makelaar Ben de Weerd van Schinkel De Weerd Makelaardij in Oost-Souburg.

Ruim in het groen

De Weerd kan overtuigend vertellen over de aantrekkelijkheden van Claverveld; hij woont er zelf. De huizen in de tweede fase liggen misschien nog wel mooier. De 43 eerst te bouwen huizen – daarna komen er nog twintig – vormen zomer volgend jaar drie buurtjes: Kershage, Zonnekers en Earlisehof (een earlise is een zoete kers). Ze hebben een eigen karakter, maar liggen alle drie ruim in het groen.

Bewoners van Earlisehof krijgen een stem bij de invulling van het groene hof, waar omheen hun huizen liggen.

 

En of je nu een rijtjeshuis, een twee-onder-een-kapper of een (vrijstaande) levensloopbestendige woning zoekt, ze staan in alle drie de kersenbuurten. De prijzen van de rijtjeshuizen beginnen bij 309.000 euro, de duurste woningen kosten meer dan een half miljoen. Mensen die nog wat meer hebben te besteden, kunnen een vrije kavel van de gemeente kopen.

Ook vrije kavels gewild

In de eerste fase gaf de gemeente al dertien vrije kavels uit, waarvan er nog één over is. De overige zijn verkocht of in optie. In de tweede fase komen nog zes vrije kavels aan de bosrand op de markt. Ook voor die kavels is grote belangstelling, zegt Jeffrey Beenhouwer. Het bouwrijp maken van de grond voor fase twee is op een oor na gevild, laat de projectleider van de gemeente Vlissingen weten. ,,We verwachten volgende maand de wegen door het nieuwe deel van de wijk te kunnen asfalteren en hopen in mei de eerste paal te slaan.”

De ondertekening van de koop- en ontwikkelovereenkomsten voor Claverveld fase 2 door de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar (midden aan tafel) en twee projectontwikkelaars vorig najaar.
De ondertekening van de koop- en ontwikkelovereenkomsten voor Claverveld fase 2 door de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar (midden aan tafel) en twee projectontwikkelaars vorig najaar. © gemeente Vlissingen

 

Als de bouw volgens planning verloopt, hebben veel bewoners van de kersenbuurten tegen de zomer volgend jaar de sleutel van hun huis al gekregen. Als het verkooptempo aanhoudt, is ook het pannenbier voor de bouw van de laatste twintig huizen van Claverveld al op. Maar Beenhouwer vindt het  te vroeg om daar op te proosten. ,,De bouw en verkoop verlopen voorspoedig, maar we zijn tevreden als de wijk in de loop van 2023 is volgebouwd. Dat is al jaren eerder dan gedacht.”

Een laantje in het groen in het nog te bouwen deel van de wijk Claverveld.
Een laantje in het groen in het nog te bouwen deel van de wijk Claverveld. © artist’s impression gemeente Vlissingen
AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media