Bouw Fourty5High in Amersfoort bereikt hoogste punt

Realisatie 45 meter hoge woontoren komt in zicht

Ontwikkelingscombinatie Mondriaanlaan (gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans Vastgoed) vieren zaterdag 14 september het bereiken van het hoogste punt van de bouw van de 45 meter hoge woontoren Fourty5High in Amersfoort. Wethouder Pim van de Berg zal de officiële handeling verrichten. Het totale aanbod in Fourty5High bestaat uit 141 appartementen, waarvan inmiddels tachtig procent is verkocht. Het complex wordt volgens planning in het eerste kwartaal van 2014 opgeleverd.

Camera 3

Het appartementengebouw ligt op de hoek van de Piet Mondriaanlaan en de Groningerstraat. Het complex ligt dicht bij het centrum en tegenover het nieuwe Eemplein, het multifunctionele centrumplan met winkels, bioscoop, horeca en culturele voorzieningen en beschikt over een ondergrondse parkeergarage. Het ontwerp van Fourty5High is van De Zwarte Hond Architecten.

Huidig aanbod woningen
Er zijn nog diverse appartementen in diverse typen en prijsklassen te koop. De woonoppervlaktes variëren van circa 48 tot 250 m2. Prijzen zijn vanaf € 149.900 v.o.n. voor een tweekamerappartement (inclusief afbouwpakket en een complete keuken) tot en met € 835.000 v.o.n. voor een penthouse met vijf kamers. Voor meer informatie over het project zie www.fourty5high.nl.

Duurzaam wonen
Alle appartementen worden voorzien van een duurzaam verwarmingsysteem. Hiervoor wordt het innovatieve systeem van warmte-/koude opslag (WKO) toegepast. Voor deze voorziening wordt gebruik gemaakt van de bodem als energiebron. Door gebruik van een warmtepomp worden de appartementen door middel van vloerverwarming op een milieuvriendelijke manier verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer. De toepassing van WKO draagt bij aan een gezonder binnenmilieu en door de aanwezigheid van vloerverwarming neemt het wooncomfort toe.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media