Bouw appartementengebouw The George officieel gestart

Gister is officieel gestart met de bouw van 47 appartementen in het, door Zuidschans C.V. (samenwerkingsverband BPD en AM) ontwikkelde, appartementengebouw The George in de wijk Zuidas. Directeur Zuidas, David van Traa, verrichtte samen met Harm Janssen, directeur BPD regio Noord West, Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest en Pim de Boer, directeur BAM Wonen, onder grote belangstelling van de toekomstige bewoners, de officiële starthandeling op de bouwplaats.

The George

Aan de George Gershwinlaan, wordt appartementengebouw The George gerealiseerd met in totaal 47 luxe appartementen met een woonoppervlak vanaf 72 m² tot en met 196 m². The George houdt rekening met de duurzaamheidseisen van de toekomst. Het komvormige dak is volledig bekleed met zonnepanelen. Zo vangt The George niet alleen het regenwater op, maar ook zonne-energie die onder meer wordt ingezet voor verlichting in de openbare ruimten van het complex. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van stadskoude en stadswarmte, is er een ventilatiesysteem dat zorgt voor warmteterugwinning. Het woongebouw voldoet aan de hoge standaarden van deze tijd en is onder meer voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s, zonnepanelen en een modern waterbuffersysteem ten behoeve van de aanwezige groenvoorzieningen op de balkons. Alle appartementen in The George zijn inmiddels verkocht. Het appartementengebouw wordt gebouwd door BAM Wonen en naar verwachting opgeleverd in 2020. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.thegeorge.nl.

Hoogstaande architectuur

Voormalig Rijksbouwmeester en eerste vrouw in die functie, Liesbeth van der Pol (DOK Architecten) tekende voor The George: een opeenstapeling van 47 appartementen en penthouses met een rijke groenvoorziening en tevens een gebouw met een knipoog naar de Amsterdamse School.

Zuidas

De wijk Zuidas is sterk in ontwikkeling en biedt als internationale toplocatie van Amsterdam volop ruimte voor wonen, werken, leren en ontspannen voor een gevarieerd publiek. De centrale plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid heeft een grote aantrekkingskracht. Met de dynamiek van de Zuidas om zich heen hebben de toekomstige bewoners op deze plek de mogelijkheid zich volledig in rust en omringd door groen terug te trekken in hun eigen luxe residentie. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.zuidas.nl.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media