B’Mine Toren is verlicht met drie kruisen als ode aan Amsterdam

Amsterdam Noord integraal onderdeel van de stad.

Het symbool voor Amsterdam, de drie Andreaskruisen, verlicht op dit moment de B’Mine Toren. Initiatiefnemers van B’Mine, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en vermogensbeheerder MN namens pensioenfonds PMT, willen met dit gebaar een ode brengen aan Amsterdam Noord. Ronald Huikeshoven (Directievoorzitter AM) en George van Hooijdonk (Hoofd Onroerend Goed Nederland MN) delen de mening dat: ‘Noord, en als onderdeel daarvan zeker Overhoeks, hip and happening is. Deze verlichting is niet alleen opvallend voor de stad en voorbijgangers, maar wil vooral ook laten zien dat Noord integraal onderdeel is van de stad Amsterdam.’

B’Mine woontoren

De nieuwe woontoren ligt aan het IJ tegenover het centraal station en naast filmmuseum EYE, de toren A’DAM en het A LAB, waarin veel creatieve en snel groeiende bedrijven zijn gehuisvest. Naast 147 appartementen omvat het project op de begane grond de ruimte voor maximaal vier commerciële ruimten met een vloeroppervlak van ongeveer 580 m², een gemeenschappelijke fietsenberging en de oprit naar de hoger gelegen parkeerverdiepingen op de tweede en derde etage met 69 parkeerplaatsen voor de bewoners. Vanaf de vierde verdieping beginnen de woonlagen. De hoogst gelegen woonlaag bevindt zich op de 23e verdieping op een hoogte van circa zeventig meter boven de grond.

Betaalbaar woonconcept en Friends Wonen-concept

Met de woontoren B’Mine wordt betaalbaar huren in Amsterdam mogelijk. Tot en met de 17e verdieping is een appartement van 80 m² voor €940 te huren. Daarnaast hebben AM en MN voor dit project het zogenoemde ‘Friends Wonen’-concept ontwikkeld. Dit betekent dat één woning geschikt is voor twee éénpersoonshuishoudens. De appartementen zijn zodanig ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime, gelijkwaardige slaapkamers en gemeenschappelijke ruimten zoals een woonkamer, keuken en badkamer. In B’Mine worden 50 woningen volgens het Friends Wonen gerealiseerd.

AM is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze woontoren, met MN als co-maker namens pensioenfonds PMT. De aanpak is gebaseerd op het businessmodel ‘I AM YOU’ van AM, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Het ontwerp van dit markante gebouw dat de skyline aan het IJ mede zal gaan bepalen, is van Architectenbureau Paul de Ruiter. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Doelgroepgerichte vernieuwende woonconcepten voor starters en jonge stedelingen

AM zet als gebieds- en vastgoedontwikkelaar in op het bedenken en realiseren van nieuwe woonconcepten voor specifieke groepen bewoners in de stad, zoals starters en jonge doorstromers. In Amsterdam bewees AM dit eerder met de projecten: Villa Mokum en De Studio. Dit jaar start de bouw van De Lofts, het nieuwste concept van AM dat zich specifiek richt op de urban millennials.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over MN

MN verzorgt de pensioenuitvoering voor de sectorfondsen Metalektro (PME), Metaal & Techniek (PMT) en Koopvaardij en beheert een vermogen van ruim €105 miljard voor diverse pensioenfondsen in Nederland. MN voert de pensioenadministratie, inkomensverzekeringen en sociale regelingen uit voor bijna 2 miljoen mensen en ruim 36.000 werkgevers. Bij MN werken circa 1.250 mensen.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media