Blauwhoed en AM ontwikkelen nieuw centrumgebied in Amsterdam-Noord

In het Stationsgebied van het nieuwe Centrumgebied Amsterdam-Noord (CAN) verrijst een nieuwe gemengde hoog stedelijke wijk rond het OV knooppunt, station Noord. Dit is het beginpunt van de Noord/Zuidlijn. Blauwhoed en AM ontwikkelen in dit gebied op twee locaties, 1N2 en Z1, ruim 600 appartementen, 550m2 commerciële ruimte en een hotel. De gemeente Amsterdam heeft hierover met CZAN, de ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en AM, overeenstemming bereikt. Met deze ontwikkeling krijgt de centrumfunctie van Amsterdam-Noord een kwaliteitsrijke impuls.

Locatie 1N2: koop-, huur- en studentenwoningen, hotel en parkeergarage

Blauwhoed en AM ontwikkelen locatie 1N2 in samenwerking met Klunder architecten. Hier zijn 57 koopwoningen en 269 huurwoningen voorzien, waarvan 161 studenteneenheden. Ook komt er een hotel met 300 kamers en een garage met 152 parkeerplaatsen. Meer informatie is te vinden op www.woneningaredunord.nl.

Wim Looijen, adjunct directeur bij AM: “Het stationsgebied vormt het hart van Centrumgebied Amsterdam-Noord. Hier ontwikkelen gaat niet alleen impact krijgen in Amsterdam-Noord, maar ook op de beleving en kwaliteit van de stad Amsterdam als totaal. We zien het dan ook als een eer dat we op deze belangrijke locaties een bijdrage mogen leveren aan de toekomstige beleving en kwaliteit van de stad.”

Locatie Z1: huurappartementen en commerciële ruimte

Locatie Z1 wordt gezamenlijk met de architecten van Groosman ontwikkeld. Het plan bevat circa 290 huurappartementen en 750m2 commerciële ruimte. Woningcorporatie Eigen Haard is de beoogde eigenaar van het gebouw.

Eltjo Bouwman, directeur Wonen bij Blauwhoed: “Amsterdam-Noord is gigantisch in ontwikkeling. We zijn er trots op dat we hier straks twee mooie eye catchers kunnen toevoegen.”

De realisatie van beide gebouwen start naar verwachting begin 2018.

Onderdeel van Centrumgebied Amsterdam-Noord

Beide locaties maken deel uit van Centrumgebied Amsterdam-Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Hier wordt een verscheidenheid aan woon-, werk- en verblijfmilieus gerealiseerd. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal.

Eerder ontwikkelde CZAN in het CAN 300 woningen in Jeugdland en 600 woningen in Elzenhagen Noord. De ontwikkeling van ca. 500 woningen in Noorderkwartier, waaronder een aantal zelfbouwkavels, is in volle gang: de eerste fase is nagenoeg uitverkocht. De tweede fase gaat later dit jaar in verkoop. Het laatste deel is nog in ontwikkeling. De plannen voor Elzenhagen Zuid krijgen de komende jaren nog vorm, als sluitstuk van de ontwikkeling van Centrumgebied Amsterdam-Noord.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media