Bijzondere kans in Rotterdam: start verkoop zelfbouwkavels aan de Maas

De Rotterdamse Müllerpier is een plek met karakter. Gelegen tussen de Parkhaven en de Sint Jobshaven en dus omringd door het water van de Maas. Op de altijd bedrijvige rivier varen schepen af en aan. Aan de andere kant van het water staat de Euromast. Rotterdamser kan het bijna niet. Binnenkort gaan hier zelfbouwers aan de slag met het realiseren van hun eigen droomhuis.Blauwhoed%20-%20Mullerpier%20Rotterdam%20-%20page1

Gisteren startte de verkoop van Create@Müllerpier, een bijzonder nieuwbouwproject waarin zelfbouwers kunnen kiezen uit 18 zelfbouwkavels om hun eigen huis op te ontwerpen en te bouwen. “Een prachtkans voor iedereen die houdt van Rotterdam, deze vrijheid aan de Maas”, noemt Jeroen Stins van projectontwikkelaar Blauwhoed het. Hij is als ontwikkelingsmanager betrokken bij Create@Müllerpier, dat wordt gerealiseerd door Blauwhoed en AM. “De combinatie van de geweldige locatie direct aan de Maas met de vrijheid die kopers van een kavel hier krijgen om hun eigen droomhuis te realiseren is uniek. Dat blijkt ook uit de belangstelling: we mochten gisteren al ruim 200 potentiële zelfbouwers verwelkomen.”, aldus Jeroen Stins.

Vrijheid aan de Maas
Create@Müllerpier is inderdaad wel te omschrijven als vrijheid aan de Maas. Op de Müllerpier, omringd door de Maas en haar bedrijvigheid, is die vrijheid letterlijk voelbaar. Maar ook in de mogelijkheden om een eigen ontwerp te realiseren komt vrijheid terug. Kopers van een zelfbouwkavel in Create@Müllerpier zijn, op enkele spelregels na, vrij om een huis te bouwen zoals zij het willen. Een huis met 4 of 5 woonlagen bijvoorbeeld, een woonkamer met een grote raampartij voor een optimaal uitzicht over de Maas, of werken aan huis (zeker geen straf met zo’n prachtig uitzicht).

Verschillende kavels
De zelfbouwkavels variëren in afmeting: in breedte van bijna 5 tot 6 meter en in oppervlakte tussen 88 m² en 222 m². Er zijn kavels met uitzicht op de Maas en kavels met uitzicht op de Sint Jobshaven. Nu de verkoop van Create@Müllerpier gestart is, kan iedereen die wil zelfbouwen aan de Maas zich inschrijven. Dit kan tot en met woensdag 6 mei. Daarna kunnen de uitverkoren zelfbouwers aan de slag.

Meer informatie
Voor meer informatie over Create@Müllerpier en de mogelijkheid om u in te schrijven voor dit unieke project kunt u kijken op de projectwebsite: www.createatmullerpier.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media