Bewoners Tuinen van Mollenburg in Gorinchem ontvangen duurzaam geschenk bij oplevering laatste woningen

Gisteren onthulde wethouder Ro van Doesburg van de gemeente Gorinchem twee bijzondere insectenhotels voor de nieuwe bewoners van het plan in de Tuinen van Mollenburg in Gorinchem. Deze handeling vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst met kopers en andere betrokkenen, die ook in het teken stond van de oplevering van de laatste 56 woningen in het plan. De insectenhotels zijn een geschenk van Ontwikkelingscombinatie Mollenburg (een samenwerking van AM en Bemog Projectontwikkeling).

Onderschrift foto: Wethouder Ro van Doesburg onthult samen met Marien Kleinjan (Directeur Ontwikkeling AM Midden) de insectenhotels, die eerder dienst hebben gedaan als informatiehuisjes om bezoekers te informeren over het plan.

Tuinen van Mollenburg

Tuinen van Mollenburg ligt midden in de wijk Stalkaarsen. In de afgelopen jaren is de locatie getransformeerd van een complex met sportvelden naar een nieuwe woonwijk met ruim 150 woningen. In totaal heeft Ontwikkelingscombinatie Mollenburg in samenwerking met gemeente Gorinchem in deze gebiedsontwikkeling 125 woningen in drie fasen ontwikkeld en gerealiseerd. In december 2016 zijn de eerste woningen in verkoop gegaan en nu worden de laatste, woningen opgeleverd. Tuinen van Mollenburg omvat ook enkele zelfbouwkavels, waarvan de verkoop in handen is van de gemeente. Hiervan zijn nog kavels in verkoop en aanbouw.

Biodiversiteit voor een gelukkig leven

Met dit project heeft AM invulling gegeven aan het thema ‘Gelukkig Leven’. De insectenhotels, die zijn gemaakt van de restmaterialen van de bouw, zijn niet alleen een aanvulling op de biodiversiteit, maar dragen ook bij aan het contact tussen bewoners.

Het kleinschalige karakter van het plan in combinatie met de ruime opzet, het groen en water rondom én de Oudhollandse architectuur maken de Tuinen van Mollenburg een fijne locatie om te wonen en verblijven.

Lieve de Wit, verkoopmanager AM: “Het is mooi om te zien hoe een wijk zich ontwikkelt door de jaren heen, zowel met betrekking tot de woningen en het gebied als tot de bewoning en het gebruik. Kopers krijgen de sleutel bij oplevering, verhuizen, werken aan een toekomst en sommigen stichten een gezin. Het is mooi daar een bijdrage aan te mogen leveren. Wij kijken terug op een succesvol project en vertrouwen erop dat de wijk zich blijft ontwikkelen. Wij wensen de bewoners veel woongeluk toe!”

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media