BAM start The Student Hotel in Eindhoven

Eindhoven, 21 mei 2015 – BAM Bouw en Techniek regio Zuid start 22 mei met de bouw van The Student Hotel in het door AM Real Estate Development ontwikkelde plan Lichthoven op de locatie Stationsweg/Stationsplein in Eindhoven. De oplevering staat gepland in december 2016, zodat de studenten vanaf begin 2017 hun intrek kunnen nemen in het markante gebouw.
tsh

The Student Hotel wordt 75 meter hoog en zal 25 verdiepingen met in totaal 400 wooneenheden omvatten. In de plint (begane grond tot en met de tweede verdieping) komen een café-restaurant, fitnesscentrum, studie- en workshopruimtes, lounges, auditorium en 24 uur per dag bewaking en receptie. Het gebouw is ontworpen door Sarafopoulos Architects in samenwerking met de Architecten Cie., beide uit Amsterdam.

Als tijdelijke eyecatcher van dit project is een groot deel van de bouwschutting door het creatieve jongerenplatform Dynamo en Design Academy Eindhoven voorzien van graffiti. Het overige deel van de bouwschutting wordt, onder leiding van Dynamo, op 8 juni voorzien van ‘pieces’ van internationale graffiti-artiesten. Deze artiesten bezoeken de stad vanwege het graffitifestival, dat op 6 en 7 juni in Eindhoven wordt gehouden.

Nadere informatie:
• Koninklijke BAM Groep nv, Arno Pronk (030) 659 86 21;
• The Student Hotel, Frank Uffen, (06) 47 50 49 47, frank@thestudenthotel.com;
• AM, Michel Westbeek, (030) 609 72 22.


AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media