BAM en AM willen BBI-platform gezond werken en wonen gebouwde omgeving versterken

BAM/AM steunt Blue Building Institute als breed platform dat toegang biedt tot organisaties die de passie delen voor een gebouwde omgeving, met als doel gezond werken en wonen.

Mario Broos, Directievoorzitter BAM Bouw en Vastgoed Nederland en Raymon van Miltenburg, Directie AM, zetten onlangs de handtekening onder de samenwerking met BBI in het AM Huis, het eerste bestaande kantoorgebouw in Nederland dat na modernisering voldoet aan deze hoge eisen voor duurzaamheid en gezondheid en vorig jaar een WELL Core & Shell Silver en BREEAM Excellent verwierf.

Een omgeving waarin mensen gezond blijven

Mario Broos: ‘Het serieus nemen van de mensen die gezond werken en wonen is niet alleen het omarmen van vitaliteitsprogramma’s, maar is ook het creëren van een omgeving waarin mensen gezond blijven: fysiek, sociaal en mentaal.’

Raymon van Miltenburg: ‘De gebouwde omgeving is onderdeel van de oplossing. Een gebouwde omgeving is pas gezond als die voorziet in de primaire levensbehoeften, namelijk het zorgdragen voor veiligheid, het stimuleren van sociale cohesie, een gezonde levensstijl faciliteert en een plek is waar mensen zichzelf kunnen ontplooien. Als (B)AM vinden wij dit een belangrijk maatschappelijk thema waar wij ons voor willen inzetten.’

Broos en Van Miltenburg schetsen de 5 stappen die maken dat een mens een gezonde geest heeft in een gezond lichaam. Van de basis tot de top van de pyramide zijn dat fysiologische behoeften, zekerheid, sociale acceptatie, waardering en zelfontplooiing. Gezondheid is naast veiligheid, orde, stabiliteit en bescherming één van de vereisten voor zekerheid.

BAM/AM onderscheidt zich in de markt met projecten die als doel hebben een gezondere omgeving die kan leiden tot een langere levensverwachting. Voorbeelden zijn het Bajes Kwartier in Amsterdam en het World Trade Center (WTC) Utrecht. Om de gezonde omgeving te kunnen toetsen geeft BAM/AM opdrachtgevers de gelegenheid om projecten onafhankelijk te certificeren, conform de WELL Building Standard. Dat is een prestatiegerichte certificering voor gebouwen en gebieden waar aandacht is voor Lucht, Water, Voeding, Licht, Bewegen, Comfort en Mindfullness.

Dit artikel is eerder verschenen op
https://bluebuildinginstitute.nl/bam-am-platform-voor-gezonde-werken-wonen-versterken/

Lees ook:
https://www.am.nl/am-verrijkt-stadshart-amstelveen-met-310-gezonde-woningen/
https://www.am.nl/am-investeert-in-gezondheid-medewerkers-interview-met-raymon-van-miltenburg/

 

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media