AM zet volgende stap in herontwikkeling scheepswerfterrein en geeft startsein bouw tweede fase Riederwerf in Ridderkerk

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft vandaag het startsein voor de volgende fase in de herontwikkeling van de voormalige scheepswerf Schram en Van Beek. AM heeft gekeken naar een oplossing die past binnen de visie van de gemeente Ridderkerk om binnen de gemeentegrenzen nieuwbouw te realiseren. Met het plan Riederwerf wordt het oude scheepswerfterrein getransformeerd naar een nieuwe woonwijk van circa 100 woningen. De volgende fase bestaat uit de bouw van acht twee-onder-een-kapwoningen in het project Riederwerf in Ridderkerk. Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor kopers en andere betrokkenen wordt de officiële handeling verricht door wethouder Volbegt Smit, waarna gezamenlijk wordt getoost op een succesvolle bouw.

Van scheepswerf naar fraaie woonlocatie aan de Nieuwe Maas

Kopers hebben keuze uit onder meer rij- en twee-onder-een-kapwoningen. Het ontwerp van de huizen is ontleend aan de BAM Wooncollectie en kenmerkt zich door een nostalgische, Oudhollandse stijl. Door de toepassing van een gevarieerd gevelbeeld is gezorgd voor een rijke uitstraling van de wijk. Riederwerf ligt aan de Nieuwe Maas, op een steenworp afstand van Rotterdam en grenst tevens aan natuurgebied het Donckse Griend en de Ringdijk. Dit maakt Riederwerf tot een bijzondere en gewilde woonomgeving.

Van de acht woningen die nu in aanbouw gaan, zijn zes huizen verkocht en staan er twee onder optie. De prijzen voor de woningen waren vanaf  €426.500 tot en met €440.000 v.o.n.. Voor meer informatie over Riederwerf en het actuele woningaanbod zie www.woneninriederwerf.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Voor meer informatie zie www.am.nl.

Download PDF

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media