AM zet crowdsourcing in bij Emerald in Amsterdam

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM initieert samen met de woonconsument de ontwikkeling van het plan Emerald in Amsterdam Zuidoost. Dit nieuwe project omvat in totaal 176 woningen (100 middeldure huurwoningen en 76 koopwoningen). Om optimaal invulling te geven aan de keuzevrijheid en de wensen van toekomstige bewoners zet AM onder meer crowdsourcing in. Hierdoor kunnen belangstellenden mede invulling geven aan de verschillende woonsferen en indelingen van de woningen in Emerald.
1233_daalwijkdreef_A1_01LR
Belangstellenden kunnen via de website www.woneninemerald.nl hun interesse kenbaar maken voor de woningen. Daarna kunnen ze via een webenquête hun specifieke woonwensen kenbaar maken, zodat de woningontwerpen zoveel mogelijk kunnen worden afgestemd op de wensen van de toekomstige bewoners. Vanaf september kunnen geïnteresseerden via een woonconfigurator kiezen uit diverse woonsferen en indelingen en hiermee hun ideale woning samenstellen. De kosten van eventuele aanpassingen zijn hierbij direct zichtbaar. De consument kan dan met de door hem gekozen woning bij de makelaar een voorinschrijvingsovereenkomst ondertekenen. Deze aanpak is onderdeel van I AM YOU, het co-creatiemodel van AM, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en intensieve samenwerking met zowel particulieren als beleggers.

Emerald
Emerald wordt een nieuwe woonwijk gelegen tussen de Daalwijkdreef en Egoli in de E-buurt in Amsterdam Zuidoost. Het plan biedt een gevarieerd aanbod van rij- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen in verschillende woonstijlen en kleuren naar een ontwerp van Steenhuis Bukman Architecten. Er worden honderd huurwoningen (vrije sector), zeventig grondgebonden koopwoningen en zes koopappartementen verdeeld over kleine gebouwen gerealiseerd. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 115.000 v.o.n. voor de appartementen tot en met € 270.000 v.o.n. (prijzen op basis van vijftig jaar afgekochte erfpacht) voor een twee-onder-een-kapwoning. Meer informatie is te vinden op www.woneninemerald.nl. De realisatie door BAM Woningbouw Amsterdam start naar verwachting begin 2015.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.
Download PDF

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media