AM wint tender NPD-locatie Utrecht

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft de tender Kavel 1 van de locatie NPD in Utrecht-Overvecht gewonnen. Het gaat om een totaalprogramma voor wonen, werken en recreëren met 350 appartementen verdeeld over drie gebouwen. Hiervan is het grootste gedeelte middeldure huur. Op deze locatie was de Nederlandse Pakket Dienst (NPD) gehuisvest. Belangrijke pijlers uit het winnende plan zijn “health”, “ondernemen” en “kunst & cultuur”, die tezamen zorgen voor ontmoeting en inspiratie.

Programmering gericht op ontmoeting en inspiratie nu al opstarten

In het middelste gebouw, een ontwerp van NL Architects, bevindt zich de Superplint. De twee buitenste gebouwen zijn ontworpen door Paul de Ruiter Architects. LINT Landscape Interventions heeft een onder meer een ontwerp gemaakt voor de openbare ruimte, gericht op ontmoeting en waarin het winkelcentrum Overvecht wordt verbonden met de nieuwe centrumfuncties en de ecologische zone langs het water.

Gezonde inspirerende plek om te wonen, werken, en recreëren

In de nieuwe NPD-locatie zijn straks alle ingrediënten te vinden om het beste uit de gebruikers naar boven te halen. Het wordt een gezonde en inspirerende plek om te wonen, te ondernemen, te recreëren; te leven. Belangrijke pijlers uit het plan zijn “health”, “ondernemen” en “kunst & cultuur”, die tezamen zorgen voor ontmoeting en Inspiratie. In het middelste gebouw bevindt zich de Superplint. De Superplint geeft ruimte aan ondernemers uit de wijk. Zij krijgen hier de kans om van start te gaan en zich verder te ontwikkelen. De Superplint is een hoge hal die voor verschillende activiteiten geschikt is, van foodtrucfestival tot een potje basketbal, van een voorleesochtend tot een bioscoop.

Horecagelegenheden

Daarnaast komen er verschillende horecagelegenheden als Kantien en Pizzaiolo030, een leerwerkrestaurant voor onder anderen pizzabakkers. De programmering begint niet pas na oplevering, maar er zullen zo spoedig mogelijk activiteiten worden georganiseerd. Binnenkort is hier dus sprake van vele levendige activiteiten.

Samen met ondernemers en bewoners van Overvecht

Passend binnen de strategie van AM en het business model ‘I AM YOU, gaat AM in gesprek met ondernemers en bewoners uit Overvecht, luisterend naar wat er leeft en een plek biedend om activiteiten te ontplooien. Een team met o.a. SKONK, Kantien, HIK ontwerpers en Sophies Kunstprojecten zal gedurende de ontwikkeling de organisatie op zich nemen.

Woonprogramma met grote binnentuin en stimuleren van ontmoeting

Het woonprogramma bestaat uit woningen tussen de 40 en 120 vierkante meter. In het programma zitten o.a. woonwerkwoningen en woonzorgwoningen. Elk gebouw heeft een grote binnentuin waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. De
binnentuinen liggen op hoogte waardoor bewoners hier kunnen genieten van de zon. Trappen vanaf verschillende verdiepingen geven toegang tot de binnentuin en stimuleren ontmoeting. Ook is veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de woningen en de binnentuinen.

AM heeft de tender doorlopen in samenwerking met:

  • Paul de Ruiter Architects
  • NL Architects
  • LINT Landscape interventions
  • SKONK
  • BAM Wonen
  • BAM Advies en Engineering
  • LBP Sight
  • Goudappel Coffeng

 

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media