AM wint NUL20 Gouden Bouwsteen

AM Noordwest heeft de ‘NUL20 Gouden Bouwsteen 2015’ gewonnen. Dit is een prijs voor de oplevering van het grootste aantal woningen in Amsterdam.

NUL20-hoofdredacteur Fred van der Molen overhandigde de prijs op 6 januari aan Ronald Huikeshoven en Frank Klomp van AM Noordwest. Het is voor het eerst sinds de introductie van de prijs (2002) dat de prijs nu niet door een woningcorporatie maar door een particuliere ontwikkelaar is gewonnen.  AM realiseerde het afgelopen jaar 854 woningen in Amsterdam; Bouwinvest eindigde als derde met 472 woningen. De enige woningcorporatie in de top drie, Eigen Haard, eindigde als tweede met 476 woningen.Baro-84-gouden-bouwsteen_160106-03

Foto v.l.n.r.: Frank Klomp en Ronald Huikeshoven

AM heeft deze winst behaald met onder meer de oplevering van de woningen voor tarters en studenten in de projecten De Studio en Villa Mokum. Villa Mokum is een nieuwbouwcomplex in de nieuwe woonwijk Amstelkwartier. De Studio is de huidige naam van het voormalige GAK-kantoor langs de Ring A10. AM en Stadgenoot hebben dit kantoorgebouw in twee fasen (noordvleugel en zuidvleugel) tot woonlocatie getransformeerd.

Ronald Huikeshoven: “Het is leuk dat we de Gouden Bouwsteen hebben gewonnen, vooral omdat het een bevestiging is voor onze keuze voor innovatieve woonconcepten. Onze analyse was dat een groot deel van de Amsterdamse woningzoekenden singles zijn die niet aan de bak komen in de sociale voorraad, maar die zich ook geen koopwoning kan permitteren boven de anderhalve ton. Voor die groep was er bijna niets. Opvallend bij De Studio is dat 75 procent van de kopers starters zijn die net hun eerste baan hebben; in Villa Mokum is het net andersom. De meeste studio’s zijn daar door (de ouders van) studenten gekocht.”

Frank Klomp ziet nog volop mogelijkheden voor AM om meer voor deze doelgroep te ontwikkelen. “Toen we begonnen, was er geen enkel voorbeeld. Nu dus wel. We proberen elke keer het concept verder te ontwikkelen. Dat resulteert nu bijvoorbeeld in de Woontoren Overhoeks waar we woningen volgens het Friends-concept realiseren. Het wordt financieel wel uitdagender in deze aantrekkende markt, omdat partijen over elkaar heen gaan bieden. Maar er zijn nog voldoende leegstaande gebouwen waar je dit soort concepten ook in kwijt kunt.”

Zie ook www.nul20.nl/dossiers/am-bouwt-meeste-woningen.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media