AM verwerft ontwikkellocatie in Deurne voor realisatie groene woonwijk met focus op betaalbaar wonen

11 maart 2024 - Gebiedsontwikkelaar AM en Voergroep Zuid hebben een koopovereenkomst getekend waarmee AM de ontwikkellocatie in de Stationsstraat/Haspelweg in Deurne verwerft. AM gaat hier in samenwerking met de gemeente Deurne de nieuwe wijk ‘De Groene Heerlijkheid’ realiseren. Een groene wijk met circa 300 woningen waarvan zo’n tachtig procent wordt aangeboden in het betaalbare prijssegment. Dit voorziet in de grote behoefte aan nieuw en betaalbaar woningaanbod in de Brabantse gemeente.

De Groene Heerlijkheid: dorps en betaalbaar wonen

De Groene Heerlijkheid wordt ontwikkeld op het bedrijventerrein tegen het spoor (in de volksmond ‘het Boerenbond-terrein’). Er wordt daarbij gekeken naar vernieuwing van de huidige winkels van Praxis en Welkoop in Deurne. Het bedrijventerrein transformeert naar een fijne, groene en toekomstbestendige buurt waar ontmoeten en natuurinclusiviteit de dragers zijn.

Het woningaanbod van koop- en sociale huurwoningen bestaat uit rijwoningen en appartementen. De nieuwe woonlocatie krijgt een dorpse sfeer en een gemoedelijkheid passend bij het huidige karakter van Deurne. Het overgrote deel van de woningen, zo’n tachtig procent, valt onder het betaalbare huur- en koopsegment. Betaalbaar wonen is een van de speerpunten van AM. Zo wordt voor mensen met een middeninkomen, ouderen en jongeren binnen de Groene Heerlijkheid een perspectief geboden op een woning in een toegankelijk prijssegment.

De invulling en de architectuur van het type woningen wordt nader bepaald. De locatie ligt dicht bij het treinstation van Deurne en is mede daardoor goed bereikbaar. Het plan is eerder gepresenteerd tijdens participatiebijeenkomsten met de buurt en wordt nu verder getoetst en uitgewerkt tot een definitief plan.

Jaap van Engelshoven, adjunct-directeur AM Zuidwest en mede-initiatiefnemer voor het plan: “Met De Groene Heerlijkheid gaan we opnieuw een mooie verbinding aan met Deurne. Vanuit een goede, eerdere samenwerking met de gemeente in de realisatie van woongebied Façade in de Spoorzone zetten wij ons graag in om een mooie woonwijk aan Deurne toe te voegen.”

Ronald van de Ven, directeur Voergroep Zuid en mede-initiatiefnemer voor het plan:

“Als coöperatie Voergroep Zuid vinden wij het belangrijk dat we de Praxis en Welkoop kunnen vernieuwen, verduurzamen en behouden voor Deurne. Daarnaast is het mooi dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het tot stand komen van duurzame, betaalbare woningen voor de mensen in Deurne. Zeker in een tijd waarin er een grote behoefte is aan betaalbare woningen.”

Foto: (links) Jaap van Engelshoven (adjunct-directeur AM Zuidwest) en Ronald van de Ven (Algemeen Directeur Voergroep Zuid).

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media