AM verwerft aandeel a.s.r. in gebiedsontwikkeling Op Enka Ede

Overname van de aandelen omvat de ontwikkeling van 400 woningen.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM neemt de positie over van a.s.r. Vastgoed Projecten in de gebiedsontwikkeling Op Enka in Ede. Beide partijen werkten sinds 2002 samen in dit gebied. Met de overname van het a.s.r. aandeel verwerft AM direct de ontwikkeling van 400 woningen, boven haar bestaande planvoorraad van 400 woningen op deze locatie, en wordt volledig verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het gebied. De uitbreiding van het AM aandeel sluit aan op de visie van AM om een prominente rol te willen spelen in gebiedsontwikkelingen in Nederland. De totale gebiedsontwikkeling Op Enka Ede houdt de restauratie in van negen rijksmonumenten en de realisatie van circa 1.300 woningen. Hiervan zijn er inmiddels 500 opgeleverd dan wel in aanbouw.

Op Enka Ede: Gebiedsontwikkeling van formaat

Het gebied Enka ligt direct naast het intercity station Ede-Wageningen en heeft de Ginkelse heide als achtertuin. De kwaliteit van Enka bestaat uit het verbinden van bestaand en nieuw vastgoed op een duurzame manier met een robuuste, groene inrichting van de openbare ruimte. Een gebiedsontwikkeling van formaat, waarbij allerlei functies een plek krijgen binnen een krachtig stedenbouwkundig kader. AWG architecten, Lodewijk Baljon landschapsarchitecten en RPR Management hebben vanaf de start van de ontwikkeling zorg gedragen voor het stedenbouwkundig ontwerp, het ontwerp van de openbare ruimte en het civiele management.

Vier woonbuurten met een fiets experience centre in voormalig fabrieksgebouw

In totaal worden in Op Enka circa 1.300 woningen ontwikkeld, variërend van vrijstaande huizen tot appartementen. Bijzonder is onder meer de voormalige zoutopslagloods, die is gerestaureerd en getransformeerd tot 15 karakteristieke loftwoningen. Ook is er ruimte voor voorzieningen, onder meer in de negen rijksmonumenten, waaronder het voormalig fabrieksgebouw De Westhal dat inmiddels ‘De Fietser’ huisvest, een ‘fiets experience centre’. Enka bestaat uit vier woonbuurten, ieder met een eigen uitstraling. De stationsbuurt bij het toekomstige stationsplein, het Carré in het hart van Enka en daar omheen de Hoven en De Bosschage. Elk gebied krijgt een eigen gezicht, met als overkoepelend thema de monumenten van de oude fabriek en het groene karakter van het natuurgebied de Veluwe.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Over a.s.r. Vastgoed Projecten

a.s.r. Vastgoed Projecten richt zich op de professionele en zorgvuldige afwikkeling van de vastgoedprojecten in de ontwikkelportefeuille van verzekeraar a.s.r.. a.s.r. Vastgoed Projecten werd geadviseerd door Deloitte Real Estate. Houthoff Buruma heeft de transactie begeleid.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media