AM verkoopt 112 appartementen NPD Welkom Talent! in Utrecht aan Syntrus Achmea

AM heeft overeenstemming bereikt met Syntrus Achmea over de verkoop van 112 appartementen en 310 m² commerciële ruimten als onderdeel van de gebiedsontwikkeling NPD Welkom Talent! in Utrecht. In aanwezigheid van Bart Visscher, director ontwikkelingsbedrijf (a.i.) Syntrus Achmea en Gerhard Bolk, directie AM, is hiervoor op 6 juni op de vastgoedbeurs Provada een intentieovereenkomst getekend.

Duurzaam gebouw als een ensemble ontworpen

Het gebouw omvat 112 appartementen waarvan 50 woningen zijn gelabeld als middeldure huurwoningen. Het ontwerp is van Paul de Ruiter architects. Het gebouw is zeer duurzaam (EPC -0,02 en GPR 8,50). Het gebouw is samen met de twee andere gebouwen als een ensemble ontworpen. Zij hebben samenhang door de gelijke breedte en hoogte van zes bouwlagen. Door deze samenhang presenteren de drie blokken zich als een herkenbare stedelijke wand naar de Brailledreef en het plein. Binnen deze krachtige basis is er een grote mate van diversiteit in materiaalgebruik en architectuur. De bouw is in handen van BAM Wonen en start naar verwachting dit jaar.

NPD Welkom Talent! bestaat uit drie gebouwen met in totaal circa 350 appartementen en ligt direct naast winkelcentrum Overvecht, waar voorheen de Nederlandse Pakketdienst was gevestigd. Het is de eerste stap in de complete revitalisatie van het winkelcentrum en haar omgeving. Naast wonen gaat de ontwikkeling van NPD Welkom Talent! een belangrijke bijdrage leveren aan de levendigheid in het gebied. In de plinten van de gebouwen is daarom ruimte voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen waaronder horeca.

Woonprogramma met grote binnentuin en stimuleren van ontmoeting

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft in 2017 de tender Kavel 1 van de locatie NPD in Utrecht-Overvecht gewonnen. Op deze locatie was de Nederlandse Pakket Dienst (NPD) gehuisvest. Ooit het grootste Europese stadsdistributiecentrum. Belangrijke pijlers uit het winnende plan zijn “health”, “ondernemen” en “kunst & cultuur”, die tezamen zorgen voor ontmoeting en inspiratie.

Het woonprogramma bestaat uit woningen tussen de 40 en 120 m². In het programma zijn onder meer woonwerkwoningen en woonzorgwoningen opgenomen. Elk gebouw heeft een grote binnentuin, waarvan alle bewoners gebruik kunnen maken. De binnentuinen liggen op hoogte, waardoor bewoners kunnen genieten van de zon. Trappen vanaf verschillende verdiepingen geven toegang tot de binnentuin en stimuleren ontmoeting. Ook is er veel aandacht aan de toegankelijkheid van de woningen.

Meer info over het project: www.npd-welkomtalent.nl

Over Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Syntrus Achmea Real Estate & Finance financiert, ontwikkelt en investeert in vastgoed en hypotheken In opdracht van pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. In totaal beheren we 20,8 miljard euro voor meer dan 60 klanten. Syntrus Achmea Real Estate & Finance staat voor verantwoorde rendementen, duurzaamheid, kwaliteitsvastgoed en transparantie.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Foto bijschrift v.l.n.r.: Gerhard Bolk, directeur AM, Tijmen Hamerslag, ontwikkelingsmanager AM, Robert Koene, ontwikkelingsmanager Syntrus Achmea, Bart Visscher, director ontwikkelingsbedrijf (a.i.) Syntrus Achmea

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media