AM start voorverkoop Tuinhof in Veemarkt Utrecht

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is gestart met de voorverkoop van 78 woningen in het nieuwbouwproject Tuinhof in Veemarkt te Utrecht. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.tuinhof.nl.

Standpunt 01 - Hofje 003

Tuinhof wordt een nieuwe woonbuurt in het hart van Veemarkt in Utrecht-Oost. AM ontwikkelt hier 45 eengezinswoningen en 33 appartementen. De vormgeving van Groosman Partners architecten refereert aan de architectuur van de oude veemarkthallen. Opvallend in het ontwerp zijn het gebruik van grijs/wit gemêleerde gevelsteen en relatief smalle en autoluwe straten, waardoor een intieme buitenruimte ontstaat. De woningen worden gekenmerkt door riante afmetingen, industriële details zoals platte daken, bijzondere metselwerkvlakken en veel licht door grote ramen tot aan de vloer. Dit resulteert in strakke, eigentijdse huizen met een vriendelijk karakter en veel ruimte. De tuinen achter de eengezinswoningen zijn minimaal tien meter diep

Consument denkt mee
In Tuinhof heeft elke woning haar eigen identiteit, wat versterkt wordt door het feit dat er gekozen kan worden voor diverse indelings- en uitbreidingsmogelijkheden. De appartementen zijn circa 70 m2 groot en hebben een prijsindicatie van € 170.000 tot € 180.000 v.o.n. Daarnaast is er keuze uit drie verschillende typen eengezinswoningen die in grootte variëren van 125 tot 163 m² met een prijsindicatie vanaf circa € 310.000 tot € 410.000 v.o.n.

Voor de verdere uitwerking van de plannen van Tuinhof benut AM haar co-creatiemodel I AM YOU, waarbij zij ontwikkelt op basis van conceptuele kracht, innovatie en intensieve samenwerking met belanghebbenden. Dit gebeurt deels via crowdsourcing. Met digitale enquêtes en de inzet van social media wordt geïnventariseerd welke voorkeuren woonconsumenten hebben voor het uiteindelijke gevelbeeld. Op deze wijze kunnen geïnteresseerden voor het project actief bijdragen aan de uitwerking van de plannen. Het streven is om in het vierde kwartaal van 2015 te starten met de bouw van de woningen in Tuinhof.

Vtwonen woonstijlen voor AM
Met het vtwonen inrichtingspakket wordt de kopers in Tuinhof de keuze geboden hun woning compleet afgewerkt te laten opleveren in een woonstijl die bij hen past. Het vtwonen inrichtingspakket bestaat uit een complete luxe keuken met inbouwapparatuur, plinten, vloeren door het hele huis en de muren en trap geschilderd in de kleur(en) naar keuze. ‘vtwonen woonstijlen voor AM’ betreft een samenwerking tussen AM en vtwonen.

Veemarkt
De ontwikkeling van deze woningen op het Plateau levert een belangrijke bijdrage aan een gevarieerd en levendig woonmilieu in Veemarkt, waar in totaal circa 630 woningen worden gerealiseerd. Veemarkt wordt een gemengde stedelijke woonwijk met huurwoningen, sociale koopwoningen en vrije sector woningen. Het voormalige veemarktterrein is een waardevolle en gewilde locatie aan de oostzijde van de stad. Het gebied ligt op fietsafstand van het centrum en het groene buitengebied. Bovendien is Veemarkt uitstekend ontsloten voor het autoverkeer.

Over AM
Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep.

Download PDF

 

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2022
Website by Fundament All Media