AM start verkoop Landscronerhof in Weesp

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start de verkoop van tien levensloopbestendige woningen en een gemeenschappelijk theehuis in het Landscronerhof in Lanenrijk, Weespersluis in Weesp. Het aanbod betreft acht hofwoningen en twee herenhuizen, die de entree naar het hof markeren. Het theehuis en de gemeenschappelijke binnentuin bieden volop ruimte elkaar te ontmoeten en om gezamenlijk workshops en activiteiten te organiseren. Via de website van het project hebben zich al vele belangstellenden gemeld en naar verwachting zijn alle woningen spoedig verkocht.

Het Landscronerhof is ontwikkeld naar het voorbeeld van een begijnhofje, maar dan in ‘Fin de Siècle’ stijl ingericht en heeft als doel om elkaar te ontmoeten in de omsloten ruimte van de gemeenschappelijke binnentuin of activiteiten te organiseren, zoals schilderen, keramieken, koken of yogales in het gemeenschappelijke theehuis. Het hofje vormt hiermee een bijzondere plek in Lanenrijk, dat een van de eerste deelplannen is van de gebiedsontwikkeling Weespersluis in Weesp.

Flexibele indeling

Er komen tien woningen in het Landscronerhof: acht hofwoningen van het type IJsvogel en twee herenhuizen van het type Zomertaling naar een ontwerp van architect Bas Liesker van Heren5. De hofwoningen zijn flexibel in te delen, afhankelijk van de behoefte of levensfase van de koper. De brede woning is standaard voorzien van een keuken en een ruime woonkamer op de begane grond en twee slaapkamers op de eerste verdieping. Voor minder mobiele bewoners bestaat de mogelijkheid een traplift te installeren of om de woonkamer, de keuken én een slaap- en badkamer beneden te realiseren. De twee herenhuizen liggen tegenover elkaar en vormen de entree naar het Landscronerhof. Deze ruime familiehuizen hebben een royale open leefkeuken en woonkamer. De entree naar de woning bevindt zich aan het hof. De prijzen van de woningen zijn vanaf € 419.000. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Naar verwachting start de verkoop van het volgende deelplan in het tweede kwartaal van 2019 met 48 woningen.

Weespersluis

Deze gebiedsontwikkeling bestaat uit drie deelgebieden; Vechtrijk, Lanenrijk en Waterrijk waar circa 2750 woningen worden gerealiseerd. Ieder deelgebied krijgt een eigen karakter; overkoepelend is de ‘Fin de siècle’ architectuur, een rijk gedecoreerde stijl met binnen-buitenruimtes zoals erkers, serres, veranda’s en loggia’s en gevels met een verticaal karakter. De woningen passen qua ontwerp in de woonsfeer van de historische buitenplaatsen langs de Vecht. In het nieuwe woongebied is veel ruimte gelaten voor parken, dijken, struinpaden en water.

Het plan omarmt de visie van AM die zij uitdraagt als koploper op het gebied van ‘stad- en gebiedmaker’, maar ook in ‘gelukkig leven’. De stadse voorzieningen, maar tegelijkertijd ook de vele natuur rondom het gebied en de aandacht voor de openbare ruimte en het ontmoeten, maakt het nieuwe woonlandschap Weespersluis een aantrekkelijke bestemming voor zowel starters, gezinnen, tweeverdieners en ouders van wie de kinderen uit huis zijn.

Meer informatie over het plan en de koopwoningen is te vinden op www.nieuwbouwweespersluis.nl/landscronerhof.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media