AM start verkoop Cruquiuswerf, waterrijk urban living op de nieuwe kade van Oost in Amsterdam

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start vrijdag 14 september de verkoop van 173 koopwoningen van de in totaal 295 nieuwbouwwoningen op Cruquiuswerf in Amsterdam. In de 'elleboog' van het schiereiland Cruquiuseiland in het oostelijk havengebied, twaalf appartementengebouwen met urban apartments, townhouses, penthouses en city apartments voor een breed publiek gerealiseerd. Bijna alle bewoners hebben straks uitzicht op de kade en het water. Naar verwachting is de start bouw eind 2018/begin 2019.

Stedelijk wonen voor een breed publiek

Cruquiuseiland ligt binnen de ring van Amsterdam en op slechts een paar fietsminuten van het centrum. Het plan is omringd door water (aan de ene kant het Amsterdam-Rijnkanaal en aan de andere kant de Nieuwevaart richting het centrum), natuur, hippe winkels en horeca en er is volop creatieve bedrijvigheid. De monumentale gebouwen, de voormalige pakhuizen, wijnsilo’s en andere historische elementen in het gebied herinneren aan het industriële verleden van het eiland en geven tevens een eigenheid en robuuste identiteit aan de plek.

Er worden 173 koopwoningen gerealiseerd, waarvan 168 appartementen en vijf eengezinswoningen. In de koopappartementgebouwen bevinden zich 49 studio’s vanaf 28 m2 en 119 urban appartments, die in grootte variëren van 44 m2 tot 141 m2. Hieronder zijn een aantal luxe penthouses met een weids uitzicht over het water. Tussen de appartementgebouwen worden vijf stadse eengezinswoningen, zogenaamde townhouses, gerealiseerd met een oppervlakte van 140 tot 154 m2. De architectuur van het plan komt van KCAP. De prijzen voor de woningen lopen uiteen vanaf € 175.0000 tot € 890.000 op basis van jaarlijks erfpachtcanon. De bouw van de woningen, de commerciële ruimten en stallingsgarage wordt uitgevoerd door BAM Wonen. De overige 122 woningen worden in opdracht van a.s.r. real estate gerealiseerd en zijn bestemd voor de verhuur (vrije sector). Er zullen verschillende type huurappartementen komen; studio’s, vriendenwoningen, twee-, drie- en vierkamerappartementen. Indicatie van de huurprijs is circa € 950 tot ongeveer € 1600 per maand. De verhuur zal medio het derde kwartaal van 2019 starten.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios

Kopers krijgen voor de indeling en afwerking van hun woning een uitnodiging voor een unieke experience bij Homestudios. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en complete woonervaring, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op woongebied.

Stad- en gebiedmaker

Het plan omarmt de visie van AM die zij uitdraagt als koploper op het gebied van stad- en gebiedmaker. Cruquiuswerf biedt een woon-, werk en verblijfsbestemming binnen de stad voor een divers publiek; zowel starters, (jonge) gezinnen als tweeverdieners en ouders van wie de kinderen uit huis zijn, vinden hier een fijne en betaalbare plek om te wonen.

Meer informatie over het plan en de koopwoningen is te vinden op www.cruquiuswerf.nl. Voor de huurwoningen van a.s.r. real estate is meer informatie te vinden op www.hurenopcruquiuswerf.nl.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Met ons business Model ‘I AM YOU’ werken wij samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2023
Website by Fundament All Media