AM start verkoop 45 nul-op-de-meterwoningen in Elzenhof te Hillegom

Gebiedsontwikkelaar AM is de verkoop gestart van 45 nul-op-de-meterwoningen in de buurt Elzenhof in Hillegom. Elzenhof betreft de derde en daarmee laatste fase van de ontwikkeling van de woonzorgzone Elsbroek-Zuid in Hillegom. In deze gemengde buurt voor jong en oud worden zowel koopwoningen als zorgappartementen en levensloopbestendige appartementen gerealiseerd.

Elzenhof

Het ontwerp en het aanbod van de nieuwe woonbuurt Elzenhof binnen de wijk Elsbroek in Hillegom is gericht op bewoners van verschillende leeftijden en gezinssamenstellingen, met en zonder hulpvraag. Het openbaar gebied is ruim en wordt drempelloos, zodat mensen met een rollator of rolstoel hier eenvoudig kunnen bewegen.

Er komen in totaal 45 koopwoningen, 41 zorgappartementen (middeldure huur) en 35 levensloopbestendige appartementen (middeldure huur). De verkoop voor de 45 koopwoningen is nu gestart en betreft 29 rijwoningen en zestien twee-onder-een-kapwoningen. De twee-onder-een-kapwoningen bieden de mogelijkheid om een slaapkamer en badruimte op de begane grond aan te brengen, waarmee deze levensloopbestendig zijn. De prijzen zijn vanaf € 413.500 tot € 642.500 v.o.n..

Het ontwerp van de woningen komt van Inbo architecten Amsterdam. Naar verwachting start de bouw van zowel de koop- als huurwoningen in november 2021. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Aandacht voor duurzaamheid in en om Elzenhof

Alle woningen zijn gasloos en zeer energiezuinig. De woningen zijn voorzien van een eigen bodemwarmtepomp, die voor zowel vloerverwarming als -koeling zorgt. Daarnaast wordt energie opgewekt door zonnepanelen. De woningen voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutraal Gebouw (BENG). Dit betekent dat niet alleen rekening is gehouden met een goede isolatie van de gebouwschil en energiezuinige installaties, maar ook met de toepassing van duurzame energie. Wat deze woningen bijzonder maakt is het Nul-op-de-meter concept; een woning die net zoveel als of zelfs meer energie opwekt dan de bewoners nodig hebben waarbij de energieopbrengsten jarenlang worden gegarandeerd. Dit levert bewoners een grote besparing op hun energiekosten op.

Niet alleen de woningen zijn duurzaam maar ook de inrichting van de directe omgeving draagt een steentje bij. Zo zal het water aan de Vincent van Goghsingel worden doorgetrokken waardoor de waterberging verbetert. Tevens zal de biodiversiteit worden versterkt door het vele groen in de vorm van bomen, hagen en tuinen.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios

Kopers krijgen de mogelijkheid om voor de indeling en afwerking van hun woning een unieke experience bij Homestudios te doorlopen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en doen zij daarmee een complete woonervaring op, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Ook hebben zij de mogelijkheid om hun individuele woonwensen zoals een uitbouw, erker of indelingswijziging van de plattegrond in werkelijkheid te ervaren en uit te laten voeren. Zo helpt Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken.

AM geeft invulling aan haar kernthema’s Gelukkig leven en Gedurfde duurzaamheid

De gemeente Hillegom en AM willen met Elzenhof een buurt realiseren voor mensen die het fijn vinden om samen met anderen te wonen. Onderlinge ontmoeting en samen activiteiten ondernemen staat centraal. De inrichting van het gebied en de ontmoetingsruimten in het zorggebouw faciliteren dit. Hiermee creëren we een leefomgeving die klaar is voor de toekomst en waar volop aandacht is voor gezondheid, ontspanning en duurzaam wonen.

AM - Inspiring Space Ontwikkelaars van impact
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2024
Website by Fundament All Media